Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

S.O.S. ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΆΜΦΙΣΣΑΣ

Παραιτήθηκε ακόμη ένας γιατρός από την Παθολογική Κλινική!
Το σωματείο εργαζομένων θέλοντας να ενημερώσει τους πολίτες της Φωκίδας για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Γ.Ν. Άμφισσας και των Κέντρων Υγείας του νομού, επισημαίνει τα εξής:
Την χρονική περίοδο 2010-2014 από το νοσοκομείο αποχώρησαν περί τους (55) υπαλλήλους λόγω συνταξιοδότησης ή παραίτησης χωρίς ποτέ να καλυφθούν οι θέσεις τους. Στην τελευταία επίσκεψη φορέων του νομού στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο καμία ουσιαστική δέσμευση δεν υπήρξε από το υπουργείο , πέραν της πρόσληψης τριών ή τεσσάρων ιατρών ( μετά την άρση της απαγόρευσης πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού) που η διαδικασία εκκρεμεί περί τα δύο χρόνια. Τίποτε νεότερο δηλαδή!!!
Στις 31/10/14 το σωματείο κατόπιν πρωτοβουλίας του ,
είχε συνάντηση με τη βουλευτή του νομού κ. Μανδρέκα Ασπασία , ζήτησε την επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του Γ.Ν Άμφισσας και των κέντρων υγείας, ώστε να είναι σε θέση να παρέχουν δωρεάν προσιτή και καθολική πρόσβαση στους πολίτες , χωρίς να πάρει καμία δεσμευτική απάντηση εκ μέρους της βουλευτού , αφού απλά μας επανέλαβε απόψεις του υπουργείου και της κυβέρνησης.
Αντί λοιπόν άμεσης ενίσχυσης του Νοσοκομείου με προσωπικό, ήρθε να προστεθεί μία ακόμη παραίτηση ιατρού της παθολογικής κλινικής.

Οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης οδηγούν σε ερημοποίηση το Γ.Ν Άμφισσας με βέβαιη κατάληξη το κλείσιμο τμημάτων του.
Όλοι μαζί οι πολίτες πρέπει να αντιδράσουν σ αυτό το ενδεχόμενο.
Οι φορείς του τόπου πρέπει να πάψουν να αρκούνται σε ευχολόγια , και να μεταφέρουν απλά την άποψη της εκάστοτε κυβέρνησης , να διεκδικήσουν δυναμικά, για τον νομό και τους πολίτες.
Αν δεν αφυπνιστούμε και δεν αντιδράσουμε δυναμικά και ενωμένοι , η στιγμή που θα πουλάμε την περιουσία μας , για να πάμε στο γιατρό είναι πολύ κοντά.

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Τσάμης Χρήστος Σαμπάνη Γεωργία

Δεν υπάρχουν σχόλια: