Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΑΥΤΙΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ-ΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ: ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Την άποψη ότι η Τρόικα επιχειρεί ένα ωμό πραξικόπημα εις βάρος της χώρας κι ότι η κυβέρνηση τα πάει μια χαρά διατυπώνει ο σπουδαίος Γιάννης Πρετεντέρης μέσα από τις σελίδες του πάντα έγκριτου ΒΗΜΑτος.

Φαίνεται ότι ο γνωστός «δημοσιογράφος» αδυνατεί να πιστέψει ότι η αγαπημένη του κυβέρνηση έχει κάνει κάποιο λάθος, γι'αυτό και αναφέρει:

Οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση με την τρόικα εξελίχθηκαν σε κάτι που πριν από έναν μήνα κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί: σε έναν ωμό εκβιασμό. Εναν εκβιασμό που δεν αφορά τα πεπραγμένα ή μη της κυβέρνησης στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της χώρας αλλά την ίδια τη χώρα και την έξοδό της από το Μνημόνιο.

Εναν εκβιασμό, δηλαδή, που δεν απευθύνεται στην κυβέρνηση επειδή ολιγώρησε ή στην αντιπολίτευση επειδή φοβίζει ή στις όποιες ανεύθυνες ή υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις,

πολιτεύονται στην Ελλάδα.
Αλλά έναν εκβιασμό που απευθύνεται στο σύνολο της χώρας και των πολιτικών δυνάμεων των οποίων οι δανειστές αμφισβητούν ευθέως το δικαίωμα λήψης αποφάσεων και χάραξης πολιτικής.

Με άλλα λόγια, έναν ωμό εκβιασμό που συνιστά πραξικόπημα. Ωμό πολιτικό πραξικόπημα. Το ζητούμενο είναι προφανές: να μη βγει η Ελλάδα από τη σκληρή επιτήρηση του Μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: