Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ «ΜΗΠΩΣ ΜΟΥ ΚΑΤΣΕΙ» ΠΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ – ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ»

Τι είναι το σύνδρομο «μήπως μου κάτσει» από το οποίο διακατέχονται στο Μέγαρο Μαξίμου Σε παρόμοια θέση είχαν βρεθεί Παπανδρέου και ΣαμαράςΠοιο είναι το Plan B της κυβέρνησης με «διαφυγή» σε εκλογές ή δημοψήφισμαΠοιοι λένε στον Τσίπρα «πέρνα το Ασφαλιστικό όσο πιο γρήγορα μπορείς»
Γαντζωμένη στην εξουσία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Από το σύνδρομο «μήπως μου κάτσει» διακατέχεται και ο Αλέξης Τσίπρας όπως στο παρελθόν οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί. Απεγνωσμένες κινήσεις του Μαξίμου να έχει και την πίττα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο παραμένοντας στην εξουσία.
Το σύνδρομο «περίμενε μπορεί και να μας κάτσει» διακατέχει την κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου καθώς παρά τις κοινωνικές αντιδράσεις και το μπλόκο από ΔΝΤ και Κομισιόν για το ασφαλιστικό, η κυβέρνηση δίνει την ύστατη μάχη για την παραμονή στην εξουσία έχοντας ως plan B την έξοδο φυγής με εκλογές ή δημοψήφισμα. [Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ]
Ακολουθώντας τα βήματα των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων το Μαξίμου τα δίνει όλα,
για το ασφαλιστικό προκειμένου να ξεκινήσει αμέσως μετά η συζήτηση για την απομείωση του χρέους και μία πιθανή χαλάρωση του προγράμματος όπως υπόσχονται οι δανειστές.
Ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει εγκλωβισμένος στην καρέκλα του Πρωθυπουργού όπως και οι προκάτοχοί του. Ο Γιώργος Παπανδρέου πίστευε το 2010 ότι μετά από ένα χρόνο η χώρα θα μπορούσε να βγει στις αγορές και επιτάχυνε την ψήφιση αντιδημοφιλών μέτρων ενώ ο Αντώνης Σαμαράς είχε την εντύπωση ότι θα μπορούσε να θέσει την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και έχασε την εξουσία στην ψήφιση του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ υπήρχαν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις για την πολιτική της κυβέρνησης.
Σε αυτό το πλαίσιο και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υποβαθμίζει τις λαϊκές κινητοποιήσεις καθώς κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι «ο λαός είναι εκπαιδευμένος στην μνημονιακή πολιτική» και θεωρούν ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό. Σύμφωνα με πληροφορίες εισηγούνται στον Αλέξη Τσίπρα να κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να περάσουν τα μέτρα και να ψηφιστεί το ασφαλιστικό καθώς η συζήτηση για την διευθέτηση του χρέους που θα επακολουθήσει θα δημιουργήσει ευνοϊκό οικονομικό περιβάλλον και συνθήκες ανάπτυξης για την χώρα.

Φαίνεται ότι το σενάριο της κάλπης και της ηρωϊκής εξόδου παραμένει το Plan B της κυβέρνησης η οποία παραβλέπει – όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις- ότι τα μακροοικονομικά μεγέθη και η ανάπτυξη στους …αριθμούς δεν μπορεί να πείσει την κοινωνία που παραμένει στην κατάσταση της ποικιλόμορφης κρίσης τα τελευταία 6 χρόνια.

Του Γ. Δημοσχάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: