Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΧΑΟΣ

Βίντεο με τους μετανάστες να φωνάζουν στα Σκόπια: «Ανοίξτε τα σύνορα» Τι γίνεται σε Ελληνικό, Ελαιώνα, Σχιστό, Διαβατά«Βουλιάζει» και ο ΠειραιάςHotSpot ολόκληρη η Ελλάδα

Ασφυκτική είναι η κατάσταση που επικρατεί πλέον στην Ελλάδα με απελπισμένους πρόσφυγες να έχουν σχηματίσει ένα ανθρώπινο καραβάνι σε όλη τη χώρα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι περίπου 25.000 μετανάστες βρίσκονται στην Ελλάδα και πλέον έχουν εγκλωβιστεί μετά την απόφαση των αστυνομικών δυνάμεων της Σλοβενίας, της Αυστρίας, της ΠΓΔΜ, της Σερβίας και της Κροατίας να περιορίσουν τη ροή των μεταναστών σε περίπου 580 ανθρώπους την ημέρα.
Την ίδια ώρα εκρηκτική είναι η κατάσταση στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, όπου πλέον βρίσκονται περίπου 6.000 πρόσφυγες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περιμένοντας να περάσουν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.
Περίπου 150 Αφγανοί σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα κατά μήκος της ουδέτερης ζώνης,
και διαμαρτύρονται για την απόφαση της ΠΓΔΜ να κλείσει τα σύνορα από προχθές το βράδυ, με αποτέλεσμα πλέον να προκαλείται ασφυξία στην Ειδομένη, καθώς οι πρόσφυγες αυξάνονται διαρκώς.

Οικογένειες, γονείς με τα παιδιά τους αγκαλιά, πέρασαν στην ύπαιθρο το βράδυ, κάτω από τη βροχή, με ελάχιστο φαγητό και νερό. Το πρωί του Σαββάτου, δεκάδες πρόσφυγες έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο φράκτη σηκώνοντας στις πλάτες του και ένα παιδάκι με αναπηρικό καροτσάκι και φωνάζοντας να ανοίξουν τα σύνορα για να περάσουν.
Μάλιστα, κάποιοι που βρίσκονται εκεί ακόμη και δέκα μέρες απειλούσαν ότι εάν συνεχιστεί η κατάσταση θα σπάσουν τον φράχτη για να περάσουν, σύμφωνα με το Mega.
Τα hot spot και τα κέντρα υποδοχής είναι παντού ασφυκτικά γεμάτα. Στο Ελληνικό φιλοξενούνται 2.000 άτομα, στον Ελαιώνα 1.200, στο Σχιστό 1.200, ενώ στο λιμάνι του Πειραιά υπολογίζεται ότι βρίσκονται πάνω από 1.000 πρόσφυγες. Στη Βόρεια Ελλάδα στο κέντρο φιλοξενίας των Διαβατών βρίσκονται 2.000 πρόσφυγες.
Σύμφωνα με εθελοντικές οργανώσεις, στην πύλη Ε1 βρίσκονται περίπου 1.000 άτομα, στην Ε2 350, στην Ε6 100 και στον Ε7 250. Κάποιοι από αυτούς δηλώνουν ότι βρίσκονται εκεί 5-6 ημέρες, στην αναμονή, ενώ τη σίτισή τους έχουν αναλάβει εθελοντικές οργανώσεις.
Επιπλέον, στις 16:50 αναμένεται να καταπλεύσει στον Πειραιά το πλοίο Διαγόρας με 400 επιβάτες και το Νήσος Μύκονος με 800 έχοντας αποπλεύσει από τη Μυτιλήνη και αφού πρώτα περάσει από Λήμνο και Καβάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: