Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ! ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ…!

Ξεπερνάνε κάθε λογική οι διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων από τους πολιτικούς, αφού αυτή τη φορά υπήρξε διορισμός υπαλλήλου από… δήμαρχο!

Ειδικότερα και σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ο “Βηματοδότης”, με την υπ’ αριθμόν 349/14.1.2016 απόφαση του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση που υπογράφει η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Επιμορφώσεως Ανδριάνα Ντινοπούλου, διορίζεται ως υπάλληλος της Βουλής η Φιλάνθη Χριστοδούλου του Παναγιώτη και συγκεκριμένα στο γραφείο του πρώην βουλευτή της ΝΔ Ν. Σταυρογιάννη.
Μια σημαντική λεπτομέρεια! Ο κ. Σταυρογιάννης δεν είναι πλέον βουλευτής, ήταν βουλευτής της ΝΔ το 2012 και εν συνεχεία το 2014, στις δημοτικές εκλογές, εξελέγη δήμαρχος.
Ωστόσο, σύμφωνα με μια παλιά διάταξη,
δικαιούνται να διορίζουν μετακλητούς υπαλλήλους οι διατελέσαντες (έστω και για μία ημέρα) πρόεδροι κοινοβουλευτικών ομάδων. Σημειώνεται, πως ο κ. Σταυρογιάννης είχε διατελέσει πρόεδρος της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Δημοκρατικών Βουλευτών. Επρόκειτο για βουλευτές κομμάτων που είχαν διαγραφεί από τα κόμματά τους (ανάμεσά τους και οι Β. Πολύδωρας, Α. Λοβέρδος, Ν. Νικολόπουλος, Ι. Κουράκος, Ραχήλ Μακρή, Γ. Νταβρής, Κ. Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Χρ. Αηδόνης, Θεοδώρα Τζάκρη κ.ά.), οι οποίοι προκειμένου να έχουν τα προνόμια του Κανονισμού της Βουλής, δημιούργησαν ανεξάρτητη Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Το κορυφαίο είναι πως η προεδρία σε αυτή την ομάδα γινόταν εναλλάξ, κάτι που σημαίνει ότι δικαιούνται και άλλοι πρώην ή νυν βουλευτές να διορίσουν…!

Δεν υπάρχουν σχόλια: