Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΨΑΡΕΥΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ ΜΕ... ΒΙΝΤΖΟΤΡΑΤΑ - ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΝΖΟΤΡΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Το ρουσφέτι του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, που επανέφερε βασιλικό διάταγμα του 1966 για τη χωρίς περιορισμούς βιομηχανική αλιεία, απειλεί με εξάντληση τα ιχθυαποθέματα, ενώ εκθέτει την Ελλάδα έναντι των Βρυξελλών
Μήνυση κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου για το «ελεύθερο» που δίνει στις βιντζότρατες, με σχετική Υπουργική Απόφαση κατάθεσε το σωματείο ψαράδων Νεάπολης Λακωνίας.
 «Είναι προφανές, πως ο υπουργός κύριος Αποστόλου με τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση, προσπαθεί να εξυπηρετήσει κάποια «ρουσφέτια»», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Γιώργος Αρώνης και εξηγεί:
«Οι τράτες έχουν απαγορευτεί σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Μάιο του 2010,
προκειμένου να προστατευτούν οι παραδοσιακοί αλιείς και η θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα. Η ΕΕ έχει δώσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στους ιδιοκτήτες για να αποσύρουν και να καταστρέψουν τις τράτες τους έτσι ώστε να μην μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν. Στην Ελλάδα αυτό συνέβη ελάχιστα. Υπήρξαν μάλιστα «έξυπνοι» ιδιοκτήτες που με τα λεφτά της επιδότησης αγόρασαν καινούργια τράτα!
Σα να μην έφτανε αυτό, κάθε χρόνο, ο εκάστοτε υπουργός δίνει ανάσα ζωής σε αυτές τις μηχανές που σκορπίζουν τον όλεθρο. Τους επιτρέπει να αλωνίσουν τις θάλασσες και να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει. Έτσι και φέτος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ξαναέδωσε το ελεύθερο στις τράτες να ψαρέψουν για.. ερευνητικούς σκοπούς».
Η υπόθεση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να φτάσει στο συμβούλιο της Επικρατείας , αν η υπουργική απόφαση δεν αποσυρθεί.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αυτη η αλεπου ο παπαδημητριου τα κανει ολα.ο προεδροσ στην ιτεα ειναι σαλωνιτησ.και δεν παταει στην θαλασσα.και ο γραματεασ ελαιοχρωματιστησ.αυτο για τα βοδια που τουσ ψηφισαν.