Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΌΤΑΝ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΑΡΗΣ ΚΟΥΝΟΥΣΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπόλογος για κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος είναι ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης σχετικά με επισφαλείς προσωπικές δανειοδοτήσεις ύψους 57 εκατομμυρίων ευρώ, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.
Με αφορμή την υπόθεση των δανείων του μεγάλου εκδότη, θυμηθήκαμε την σκληρή κόντρα του προέδρου του ΔΟΛ με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, το 2011.
Τότε, ο Σταύρος Ψυχάρης είχε ζητήσει από τον τότε πρωθυπουργό να εγγυηθεί ο ίδιος στην Εθνική τράπεζα, ώστε να λάβει προσωπικό δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε αρνηθεί οποιαδήποτε παρέμβαση του στην διοίκηση της τράπεζας, και μόνο αν τηρούσε ο Στ. Ψυχάρης τις νόμιμες προϋποθέσεις, θα μπορούσε να το λάβει.
Κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού, έχουν περιγράψει μετά την συνάντηση των δύο αντρών στο Μαξίμου και την άρνηση Παπανδρέου, ο Σταύρος Ψυχάρης κούνησε τότε με θράσος το δάχτυλο του και τον απείλησε με την φράση «κύριε πρωθυπουργέ, αυτό θα το μετανιώσετε»,
προκαλώντας την «έκρηξη» του Γιώργου Παπανδρέου. Μάλιστα κυκλοφορούν διάφορες «άγριες» εκδοχές για το τι συνέβη τα επόμενα δευτερόλεπτα…
Έπειτα, ο πρόεδρος του ΔΟΛ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παραδεχόταν τα όσα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου για το δάνειο που δεν εγκρίθηκε, και προκαλώντας τον να πει δημόσια τι ζήτησε κατά τη συνάντησή του με τους εκδότες στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ολόκληρη η ανακοίνωση Ψυχάρη
«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.
Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.
Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.
Ο υπό αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπό ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο
Να υπενθυμιστεί ότι η Εθνική Τράπεζα, το Δεκέμβριο του 2010 είχε χορηγήσει στον ΔΟΛ δάνειο 19 εκατ. ευρώ, με εγγύηση το κτίριο που στεγάζεται ο δημοσιογραφικός οργανισμός.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ μετά τις επόμενες εκλογές, είχε επιτεθεί σε ΔΟΛ και δικαστές.
Δεν είμαστε σταθεροί στη σύγκρουσή μας με τα συμφέροντα, ομολόγησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος.
Όπως είχε πει και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η κυβέρνησή του αναγκασμένη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, δεν ασχολήθηκε με τα αίτια που τα δημιούργησαν.
Στη διετία, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Μπεγλίτη, δεν δώσαμε βάρος στις αιτίες της κρίσης και δεν ήμασταν σταθεροί στη σύγκρουσή μας με ένα σύστημα αντιπαραγωγικό, κρατικοδίαιτο και κομπραδόρικο, το οποίο ευθύνεται και ενέχεται για την ελληνική πλευρά της κρίσης. Έπρεπε, είχε συμπληρώσει τότε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, να ονομάσουμε τα συμφέροντα αυτά.
Δείτε ρεπορτάζ του MEGA εκείνη την χρονική περίοδο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: