Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΤΟΣΚΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ… ΨΕΥΔΗ!

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους αυτό που συμβαίνει στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, όπου ανενόχλητοι κουκουλοφόροι, πετούν μολότοφ, καίνε τον χώρο, ενώ διακινδυνεύεται και η σωματική ακεραιότητα αθώων πολιτών!
Ενώ συνήθεια έχει γίνει πλέον κάθε εβδομάδα το φαινόμενο αυτό, και ενώ διαφαινόταν πως ο σκοπός των κουκουλοφόρων είναι οι υλικές ζημιές το βράδυ της Παρασκευής κόντεψαν να κάψουν και έναν άνθρωπο ζωντανό. Συγκεκριμένα από θαύμα γλύτωσε ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Αρβανιτίδης ο οποίος χτυπήθηκε από μολότοφ στην πλάτη αλλά για καλή του τύχη δεν κάηκε.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και χαρακτηριστικό είναι πως και η κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι άνευ προηγουμένου. Από την μία το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει πως,
τα γραφεία του κόμματος δεν φυλάσσονται, κάτι που άλλωστε αποδεικνύουν και οι συνεχείς επιθέσεις, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας, κατηγορεί την Φώφη Γεννηματά πως ψεύδεται. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά μεταξύ των ανακοινώσεων έχουμε νέες εμπρηστικές επιθέσεις.
Ας κάνουμε λοιπόν, μία ανασκόπηση αυτού του τριημέρου. Το βράδυ της Παρασκευής τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δέχθηκαν εμπρηστική επίθεση από κουκουλοφόρους που πέταξαν μολότοφ. Αυτή η επίθεση έθεσε σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα του βουλευτή κ. Αρβανιτίδη. Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του κατηγορεί το υπουργό Προστασίας του Πολίτη πως είναι ενεπαρκής.
«O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι προφανώς παντελώς ανίκανος και επικίνδυνος και αν έχει το ελάχιστο φιλότιμο οφείλει να παραιτηθεί. Εάν δεν τον πράξει και ο Πρωθυπουργός τον διατηρήσει στην θέση του, τότε αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει» τόνισε στην ανακοίνωση της η πρόεδρος τού ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε τον Νίκο Τόσκα να απαντήσει εγκαλώντας την Χαριλάου Τρικούπη για ψεύδη. «Στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ διατίθενται καθημερινά 5 ένστολοι αστυνομικοί για την 24ωρη φρούρηση του εξωτερικού χώρου του κτιρίου. Επιπλέον, η Ελληνική Αστυνομία έχει διαθέσει ακόμη 17 αστυνομικούς στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει την αποκλειστική δικαιοδοσία για τον τρόπο που κατανέμονται για την ασφάλεια των γραφείων του», αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συνεχίζει: «Παράλληλα πεζές και εποχούμενες περιπολίες αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής επιτηρούν την ευρύτερη περιοχή, ενώ χθες κατά τη διάρκεια του περιστατικού σε βάρος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, προστάτευσαν τον βουλευτή Γ. Αρβανιτίδη και τον οδήγησαν σε ασφαλή χώρο. Επίσης, όταν οι υπηρεσιακές συνθήκες το επιτρέπουν, διατίθεται για την ασφάλεια του κτιρίου και διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ)».
«Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η κα Φώφη Γεννηματά γνωρίζοντας τα παραπάνω, προφανώς ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. μένουν χωρίς αστυνομική προστασία ή όπως ισχυρίστηκε στον Πρωθυπουργό, ότι διαθέτουμε 1 μόνο αστυνομικό», συμπληρώνει ο υπουργός και αναφέρει πως «θα ήταν προτιμότερο, αντί να επιχειρεί να παρουσιάσει μία ψευδή πραγματικότητα και να ομιλεί περί ανικανότητας και επικινδυνότητας, να διαφυλάξει την αξιοπιστία της».
6 ώρες μετά, νέα επίθεση
Δεν πρόλαβε όμως να κοπάσει η κόντρα Γεννηματά-Τόσκα, λίγες ώρες μετά, άγνωστοι παρακάμπτοντας κάθε αστυνομική δύναμη, πέρασαν απαρατήρητοι και έκαναν νέα επίθεση στα γραφεία τού ΠΑΣΟΚ!
Ειδικότερα, το βράδυ του Σαββάτου, διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Βαλτετσίου, η οποία είχε μεταβεί εσπευσμένα από το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή μετά την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε βόμβες μολότοφ από αγνώστους, που και πάλι είχαν ως στόχο τα γραφεία του Κινήματος στη Χαριλάου Τρικούπη. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ανθρώπους στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, έπεσαν περίπου 20 μολότοφ στην είσοδο του κτιρίου.
Στην περιοχή μετέβησαν κι άλλες δυνάμεις της αστυνομίας ενώ γίνονται έρευνες στους γύρω δρόμους και προσαγωγές υπόπτων.
«Οργή» ΠΑΣΟΚ μετά τη νέα επίθεση: «Θα πρέπει να ντρέπεται ο Τσίπρας-Παρωδία κυβέρνησης…» Μετά τη νέα επίθεση με βόμβες μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα αντέδρασε με οξύτατη ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης.
«Λίγη ώρα μετά την προκλητική ανακοίνωση του κ. Τόσκα, τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δέχτηκαν νέα επίθεση με 20 μολότοφ!», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει: «Δεν πρόκειται απλά για ανικανότητα και καρικατούρα υπουργού! Πρόκειται για παρωδία κυβέρνησης που είτε αδυνατεί είτε δεν θέλει να περιφρουρήσει τη νομιμότητα και ένα κτίριο στο κέντρο της Αθήνας».
«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ντρέπονται για όσα συμβαίνουν! Τίθεται πλέον ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας! Η ευθύνη πλέον ανήκει στον κ. Τσίπρα…», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ποιοι θέλουν «πυρπόληση» της Χαριλάου Τρικούπη
Στο ΠΑΣΟΚ πνέουν μένεα για την κυβέρνηση και ειδικά για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα τον οποίο κατηγορούν ανοιχτά για «ένοχη ανοχή» σε όσα πρωτοφανή συμβαίνουν . «Δεν πρόκειται για περιπτώσεις επιθέσεων όπως παλιά» τονίζουν στελέχη του κινήματος: «Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο στοχοποίησης» υποστηρίζουν.
«Αγνοεί επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις μας»
Στο ΠΑΣΟΚ μιλούν για «προκλητική αδιαφορία» και υπενθυμίζουν ότι στις 31 Ιανουαρίου που έγινε μια ακόμη επίθεση με μολότοφ εξέδωσαν ανακοίνωση . Ήταν ήδη η 10η φορά από την ανάληψη καθηκόντων του κ. Τόσκα και το τρίτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο που τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, δέχτηκαν επίθεση με μολότοφ. Το γραφείο τύπου, απευθυνόμενο στην κυβέρνηση τότε προειδοποίησε : «Κινδυνεύουν ζωές και ο αρμόδιος υπουργός εμφανίζεται αδιάφορος, παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας. Ή δεν γνωρίζει τις αρμοδιότητες του ή είναι εμπαθής. Έχει έρθει η ώρα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να αποφασίσει αν θέλει η χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Οφείλουν όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να πάρουν θέση».
Μάλιστα στην συνάντηση που είχε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τον πρωθυπουργό έθεσε ευθέως το ζήτημα ζητώντας την παρέμβαση του ίδιου του Τσίπρα, ώστε επιτέλους να προστατευτούν από την αστυνομία τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Χτες μια ακομη επίθεση ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι οδηγώντας την κ. Γεννηματά σε μια σκληρή ανακοίνωση η οποία καθιστά τον ίδιο τον πρωθυπουργό υπεύθυνο για ότι ακολουθήσει.
Γιατί τον αποκαλούν «γενίτσαρο»
Στελέχη και κύκλοι του ΠΑΣΟΚ αναφέρονται ανοιχτά πλέον με πολύ σκληρά λόγια και χαρακτηρισμούς για τον κ. Τόσκα: «Δεν είναι τίποτα τυχαίο και δεν πρόκειται για απλή αδιαφορία. Υλοποίει μυστικό σχέδιο που εκπονήθηκε από τον ίδιο και άλλους γενίτσαρους σαν αυτόν, με τις συνεχείς αυτές επιθέσεις και την αδιαφορία τους να απαξιωθεί το ΠΑΣΟΚ. Αυτοί οι κύκλοι των Εξαρχείων δεν είναι ούτε αγνοί ούτε επαναστατικοί. Το παιγνίδι που παίζεται είναι πιο σοβαρό και ύποπτο. Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο πίσω απ’όλα αυτά. Κάποιοι με πολιτικά διαστρεμμένα μυαλά το απολαμβάνουν όλο αυτό που συμβαίνει» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Απίστευτης σφοδρότητας είναι οι χαρακτηρισμοί για τον κ. Τόσκα από άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν εξοργιστεί με την στάση του υπουργού: «Οι γενίτσαροι τελικά είναι οι πιο επικίνδυνοι» αναφέρουν χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας την πασοκική καταγωγή του υπουργού: «Ανελίχτηκε μέσω υπουργικών διαδρόμων και δημοσίων σχέσεων και κατάφερε να γίνει διευθυντής υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα έκανε καμια πολιτική πορεία αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μάζευε από τα πασοκικα αζήτητα. Η εμπάθεια του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ είναι πρωτοφανής και είναι αυτή που τον οδηγεί σε παράβαση καθήκοντος μιας και αγνοεί επιδεικτικά όλα τα αιτήματα που έχουν διατυπωθεί για προστασία των γραφείων του κόμματος» αναφέρουν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: