Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΤΟ… SURVIVOR ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ! – ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!

Πρωτοφανείς τακτικές ακολουθήθηκαν στη χθεσινή κοινοβουλευτική διαδικασία, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός δεν μίλησε, ως είθισται, τελευταίος εκ των πολιτικών αρχηγών.
Ο… κλήρος έλαχε μάλιστα στη Φώφη Γεννηματά, με αποτέλεσμα η ίδια να καταγγείλει μεθόδευση από το προεδρείο, δεδομένου και του αρχικού προγραμματισμού που είχε ανακοινωθεί. Οι… κακές γλώσσες στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου έλεγαν μάλιστα ότι η βιασύνη του Αλέξη Τσίπρα να ανέβει στο βήμα πριν από τις 9 το βράδυ υπαγορεύτηκε από το… Survivor, καθώς δεν ήθελε η ομιλία του να «θαφτεί» επικοινωνιακά την ώρα του τηλεοπτικού ριάλιτι και λόγω της μεγάλης τηλεθέασής του!
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, πρώτος από τους πολιτικούς αρχηγούς θα έπαιρνε το λόγο στις 5 το απόγευμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας,
και θα ακολουθούσαν στις 5 και μισή ο Σταύρος Θεοδωράκης, στις 6 ο Βασίλης Λεβέντης και στις 6 και μισή η Φώφη Γεννηματά. Στη συνέχεια, στις 7 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 8 ο Αλέξης Τσίπρας και τελευταίος θα έκλεινε τη συζήτηση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για να ακολουθήσει η ψηφοφορία γύρω στις 10.
Όμως, με πρόσχημα τη σύσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που βρισκόταν σε εξέλιξη, το προεδρείο καθυστέρησε τις ομιλίες τόσο του Σταύρου Θεοδωράκη όσο και της Φώφης Γεννηματά, βάζοντας εμβόλιμες ομιλίες βουλευτών. Έδωσε, όμως, το λόγο στον επικεφαλής του Ποταμιού πριν από τον πρωθυπουργό, αφήνοντας την επικεφαλής της ΔΗΣΥ να μιλήσει τελευταία, μετά από την ομιλία Τσίπρα.
Ως αποτέλεσμα αυτών, η Φώφη Γεννηματά αντέδρασε έντονα, κατηγορώντας και τον πρωθυπουργό ότι δεν αντέχει την κριτική. Αφού ακολούθησε μάλιστα – ξανά κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής – δευτερολογία από τους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, έλαβε το λόγο λίγο πριν από τις 10 το βράδυ. Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα το γεγονός ότι μόλις εκείνη ξεκίνησε την ομιλία της, ο πρωθυπουργός αποχώρησε από την αίθουσα!
Οργή Φ. Γεννηματά με Βούτση: Eδώ δεν είναι το σπίτι σας να κάνετε ό,τι θέλετε
Με μία επισήμανση στον Νίκο Βούτση, για την παραβίαση της προτεραιότητας στις ομιλίες των αρχηγών, ξεκίνησε την ομιλία της η Φώφη Γεννηματά.
«Κύριε πρόεδρε εδώ είναι το σπίτι σας να κάνετε ό,τι θέλετε. Για πρώτη φορά δεν υπήρξε σεβασμός στη σειρά των ομιλητών. Ο λαός περίμενε να ακούσει απαντήσεις. Όχι να δει μια στημένη παράσταση με τη συμμετοχή του Προέδρου της Βουλής. Ένα πολιτικό σύστημα που δείχνει πολύ κατώτερο από τις ανάγκες του λαού. Η κρίση του θα είναι αμείλικτη» είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, έκανε λόγο για συμφωνία «ντροπής» που δεσμεύει τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Ενώ είχε προηγηθεί η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια. Μια κυβέρνηση που φορτώνει στους πολίτες περισσότερα από 14 δις κόστος από τη δική της ανικανότητα.
Στην συνέχεια, εκτόξευεσε τα «πυρά» της στην κυβέρνηση, για την απελευθέρωση των απολύσεων, στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, τη μείωση των ειδικών μισθολογίων, την αύξηση των εισφορών και τη μείωση του αφορολόγητου.
«Και όλα αυτά χωρίς καμία ρύθμιση για το χρέος» συμπλήρωσε, θέτοντας ως πήχη της όποιας απόφασης τη ρύθμιση που προέβλεπε η συμφωνία του 2012.
«Μιλούσατε για εθνική κυριαρχία και έχετε βάλει ταμπέλα «πωλείται» πάνω από την Ελλάδα… Ξεγυμνωθήκατε, χάσατε και το τελευταίο φύλλο συκής» είπε και πρόσθεσε:
«Μην περιμένετε από εμάς συνενοχή, όχι σε όλα».

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: