Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΤΑΔΙΩΚΑΝ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΓΙΑ 25 ΛΕΠΤΑ - ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΔΕΥΣΑΝ ΜΕ ΟΠΛΑ!

Σε μια νέα άνευ  προηγουμένου πρόκληση προχώρησαν πλοία του τούρκικου Ναυτικού στην Κύπρο όταν καταδίωξαν για πάνω από 25 λεπτά αλιευτικά της Κύπρου που βρίσκονταν στα διεθνή ύδατα, ενώ άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού τους σημάδευαν με τα όπλα τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του του ΚΥΠΕ τουρκικό πολεμικό πλοίο παρενόχλησε κυπριακή τράτα με ένοπλους να απειλούν το πλήρωμά της με σύλληψη.
«Μόλις 15 μέρες μετά από το προηγούμενο περιστατικό, η κυπριακή τράτα της εταιρείας “Τα Ψαροκάικα”, με την ονομασία “Μπουμπουλίνα”,
δέχθηκε παρενόχληση από τουρκικό πολεμικό πλοίο, ενώ ακολούθησε καταδίωξη της για 25 περίπου λεπτά.»
Αυτό ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο ιδιοκτήτης και διευθυντής της εταιρείας, με έδρα τη Λεμεσό, Άριστος Αριστείδου, σύμφωνα με τον οποίον, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στη μια χθες το μεσημέρι και ενώ η τράτα βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, 35 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Τουρκίας, βόρεια του Αποστόλου Ανδρέα, και 28 ναυτικά μίλια από το σεισμογραφικό σκάφος “Μπαρμπαρός”.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το τουρκικό σκάφος προσέγγισε την ψαρόβαρκα και ένοπλοι στρατιώτες κάλεσαν τον καπετάνιο να σταματήσει και του είπαν πως θα γινόταν σύλληψη του πλοίου και των ψαράδων, όπως είχε γίνει τις προηγούμενες μέρες με δυο αιγυπτιακές ψαρόβαρκες.
Ο καπετάνιος της “Μπουμπουλίνας”, συνέχισε ο κ.Αριστείδου, απομακρύνθηκε και ακολούθησε καταδίωξη της τράτας για περίπου 25 λεπτά “αλλά όταν κατάλαβαν ότι δεν σταματούμε και είπαμε πως αποχωρούμε για τη Λεμεσό, σταμάτησαν να μας καταδιώκουν”.
Η τράτα, την οποίαν επίσης είχαν παρενοχλήσει δυο τουρκικά πολεμικά πλοία πριν από δεκαπέντε μέρες, κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι Λεμεσού.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, ενώ ο κ.Αριστείδου εξέφρασε την ανησυχία του από τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα των Τούρκων, καθώς είναι η μόνη περιοχή που μπορούν να χρησιμοποιούν τα κυπριακά αλιευτικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
“Αυτό το θέμα πρέπει να απασχολήσει το Τμήμα Αλιείας και το ίδιο το Υπουργείο Εξωτερικών, γιατί δεν έχουμε άλλο αλιευτικό πεδίο”, συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: