Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ TIMES: ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ - ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ 2 ΕΛΛΗΝΕΣ;

Δύο από τους Τούρκους αξιωματούχους που είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, λόγω της εμπλοκής τους στο πραξικόπημα κατά του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αγνοούνται, σύμφωνα με τη δικηγόρο τους, Σταυρούλα Τομαρά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των The Times, επικαλούμενοι δήλωση της δικηγόρου τους, οι δύο αξιωματούχοι αγνοούνται από τις 20 Αυγούστου.
Ο Halit Cetin και ο Fatih Arik, πέταξαν για την Ελλάδα από την μονάδα τους, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016 και έμειναν στη φυλακή για παράνομη είσοδο στην χώρα, επί 18 μήνες. Όμως, σύμφωνα με την Σταυρούλα Τομαρά, την δικηγόρο τους, οι άνδρες εξαφανίστηκαν στις 20 Αυγούστου, την ημέρα που έληξε η εντολή κράτησής τους και μπορεί ίσως να γύρισαν στην Τουρκία σε ανταλλαγή κρατουμένων.
«Πήγα να τους πάρω και είχαν φύγει. Αμφιβάλλω πραγματικά για το αν οι δύο κομάντο είναι στην Ελλάδα πια. Είτε έχουν μεταφερθεί σε μια τρίτη χώρα, είτε απελάθηκαν πίσω στην Τουρκία. Κανείς δεν έχει την εξουσία να μεταφέρει τους πελάτες μου σε οποιαδήποτε μυστική υπηρεσία. Θα έπρεπε να ελευθερωθούν» δήλωσε η ίδια.
Η κ. Τομαρά υποστηρίζει πως οι πελάτες της,
ενδέχεται να έχουν ανταλλαγεί με τους δύο Έλληνες στρατιώτες που επέστρεψαν στην Ελλάδα στις 15 Αυγούστου μετά από πέντε μήνες κράτησης στην Τουρκία με την υποψία της κατασκοπείας. Μάλιστα, η ίδια αναφέρει ότι οι πελάτες της ενδέχεται να έχουν απομακρυνθεί υπό παρόμοιες συνθήκες με τρεις από τους συντρόφους τους, που έφτασαν στην Ελλάδα με τον Cetin και τον Arik, αλλά γρήγορα εξαφανίστηκαν.
«Την ημέρα που οι τρεις συνελήφθησαν και ζήτησαν πολιτικό άσυλο μεταφέρθηκαν σε ένα τοπικό ξενοδοχείο. Τους σέρβιραν δείπνο και καθώς έτρωγαν, μια ομάδα Ελλήνων κομάντος με κουκούλες μπήκαν στο δωμάτιό τους, τους έδεσαν και τους επέστρεψαν στην Τουρκία» λέει χαρακτηριστικά.
Όπως διευκρινίζει η δικηγόρος, τα ίχνη των 8 Τούρκων αξιωματικών που έφτασαν με ελικόπτερο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, ήταν άγνωστα από την στιγμή που μεταφέρθηκαν από ένα στρατόπεδο στον Άγιο Ανδρέα, στα περίχωρα της Αθήνας.
Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Θεόδωρος Χρονόπουλος, ανώτερος εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, δήλωσε πως η εντολή απελευθέρωσης των Cetin και Arik ήρθε την περασμένη εβδομάδα, αλλά οι δύο άνδρες «μεταφέρθηκαν αμέσως σε μυστική τοποθεσία μετά από αίτημα που υπέβαλαν στις αρχές για την προστασία τους». Σημειώνεται, ότι ο ίδιος αρνήθηκε επίσης, να σχολιάσει τους ισχυρισμούς της κας Τομαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: