Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Επανήλθε δυναμικά στη δημόσια σφαίρα η Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Η καραδεξιά βουλευτής Μαγνησίας διορίστηκε υφυπουργός Εσωτερικών για να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερο έργο, να προσφέρει ακόμα περισσότερο κουτόχορτο.
Θα αναφερθούμε σε δυο περιστατικά που δείχνουν ποια είναι η άποψη της πολιτικού από το Βόλο η οποία διετέλεσε εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Δυο περιστατικά που δείχνουν την άποψή της για τις ίσες ευκαιρίες και τα προνόμια μιας ελίτ, την οποία υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μάχεται.
Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη διορίστηκε υφυπουργός Μεταφορών το Φεβρουάριο του 2016. Καθώς δεν είχε ιδιότητα βουλευτή και η μόνιμη κατοικία της βρίσκεται στο Βόλο, ζήτησε και έλαβε επίδομα ενοικίου, 1.000 ευρώ το μήνα. Αν την άκουγε κανείς, θα την λυπόταν: «από τη δικηγορία την οποία ασκώ επί 32 ολόκληρα χρόνια, δεν έχω πλουτίσει, το μόνο που έχω καταφέρει να αποκτήσω είναι ένα σπίτι με δάνειο και μισό γραφείο με δάνειο».
Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Πέρα από το «ένα σπίτι με δάνειο και μισό γραφείο με δάνειο» είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες της 33 ακίνητα. Το 2013 αγόρασε μερίδια σε 25 ακίνητα,
των οποίων ήταν συνιδιοκτήτρια, ώστε να περάσουν εξ ολοκλήρου στην κατοχή της. Εννοείται πως έχει κάθε δικαίωμα να αγοράζει ακίνητα και να έχει μεγάλη περιουσία και να την χαίρεται υγιής με την οικογένειά της. Η κοροϊδία είναι που ενοχλεί και οι δικαιολογίες της. Ιδού η απάντηση όταν της είπαν ότι διαθέτει πολύ παραπάνω από αυτά που διατείνεται ότι διαθέτει: «Ε! τώρα δεν κάθομαι να τα μετράω, είναι κληρονομιά και για τα οποία κατέβαλα αρκετούς φόρους κληρονομιάς, όπως όλοι οι Ελληνες πολίτες, συνεχίζω να φορολογούμαι, να καταβάλω ΕΝΦΙΑ και όλα τα υπόλοιπα.
«Δεν κάθομαι να τα μετράω», αυτό είπε. Όχι, να μην τα μετράει τα 14 μαγαζιά που διαθέτει στην Αθήνα. Ούτε τις καταθέσεις της να μετράει. Κι εφόσον δικαιούται 1.000 ευρώ επίδομα ενοικίου το μήνα, ας το εισπράξει. Οι Βολιώτες την ψήφισαν γνωρίζοντας την οικονομική της επιφάνεια. Η υποκρισία είναι που ενοχλεί, το «ένα σπίτι με δάνειο και μισό γραφείο με δάνειο» παραλείποντας τη μεγάλη κληρονομιά.
Το δεύτερο περιστατικό αφορά το διορισμό της κόρης της. Πώς το λέγανε στη Νέα Δημοκρατία, «Τα δικά μας παιδιά»; Αυτό αλλά με την κυριολεκτική έννοια. Ξανά καταγράφεται κοροϊδία. Όταν έγινε γνωστό ότι η θυγατέρα της πολιτικού βρήκε δουλειά μέσω κόμματος, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη ήταν έξαλλη: «Προκαλώ όσους έχουν την ευθύνη για το ψευδές και ανυπόστατο ρεπορτάζ, ότι δήθεν έχω την κόρη μου στο γραφείο του κ. Πάνου Καμμένου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να επιδείξουν το υποτιθέμενο ΦΕΚ διορισμού της».
Έτσι, για την ιστορία, αφήνουμε εδώ την παραπομπή στο υποτιθέμενο ΦΕΚ: (Φ.470.1/87/192359/Σ,150/06,04,2015).
Όταν πια επιβεβαιώθηκε ο διορισμός, το τροπάρι άλλαξε:  «Πρόκειται για μια κοπέλα που έχει πτυχίο, μεταπτυχιακό και δούλευε κανονικά το οκτάωρο της». Κι ακόμη χειρότερα: «δεν την διόρισα εγώ. Ήταν προσωπική επιλογή του προέδρου των ΑΝΕΛ και από εκεί και πέρα κακώς συζητάμε γι’ αυτό το θέμα».
Κακώς τα συζητάμε. Έτσι λέει η κυρία Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η νέα υφυπουργός Εσωτερικών, η νέα υφυπουργός του Αλέξη Τσίπρα και της Αριστεράς γενικότερα.

Γράφει η Λώρη Κέζα

Δεν υπάρχουν σχόλια: