Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ

Είναι δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος καναλιού που ενημερώνει (υποτίθεται) τον Ελληνικό λαό της Ορθόδοξης Ελλάδας. Ο λόγος για τον καλοταϊσμένο Δήμο Βερύκιο του βοθροκάναλου ΣΚΑΙ που ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter την εικόνα της Παναγίας και του Ιησού Χριστού με πρόσωπα αρουραίων.
Αν αυτό θα ήταν αδιανόητο να συμβεί πριν 10-15 χρόνια ή ακόμη περισσότερο στα χρόνια των γονιών μας, σήμερα δεν είναι. Σήμερα όλα επιτρέπονται και ιδιαιτέρως όλα εκείνα που προσβάλλουν την Ορθοδοξία. Η εικόνα της Παναγίας πετιέται στα σκουπίδια από κρατική υπάλληλο. Ο άλλος εμφανίζεται, ως υπερήφανος αρσενοκοίτης, με το κομπινεζόν και την εικόνα του Αγίου Νικολάου στα αχαμνά του. Σωρηδόν νομοσχέδια ψηφίζονται στην Βουλή που κάνουν την αμαρτία νόμο. Ο θρησκευτικός συγκρητισμός εισάγεται στα σχολεία..
Γιατί λοιπόν και ο Δήμος Βερύκιος να μην ανεβάσει την συγκεκριμένη βλάσφημη εικόνα; Σίγουρα ως δημοσιογράφος που είναι δεν μπορούσε να βρει άλλον τρόπο να πει αυτό που ήθελε να πει! Έπρεπε να ανεβάσει την συγκεκριμένη εικόνα γιατί σήμερα είναι μαγκιά να υβρίζεται η Πίστη των Ελλήνων και να κατεδαφίζονται τα πάντα. Μπροστά όμως στην σκέψη να έκανε το ίδιο με τον Αλλάχ θα κατουριόταν επάνω του ο Βερύκιος διότi, αυτό δεν συμβαδίζει με την πολιτική ορθότητα.
Όσο περνάει ο καιρός αποκαλύπτεται η βαθειά σήψη της κοινωνίας μας. Άνθρωποι σε νευραλγικές θέσεις φανερώνουν τον απόπατο του πάτου που τόσα χρόνια έκρυβαν μέσα τους. Αυτοί μας κυβερνούν, αυτοί μας «ενημερώνουν» κι εμείς ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα όλους αυτούς τους σάπιους φελλούς. Ιδού τα χάλια μας σήμερα, ιδού πως τυρανιέται η κοινωνία μας.
«Κατέβασα την φωτο με την «Παναγία την Αρουραία» γιατί δεν έχω χρόνο να κυνηγώ ανεμόμυλους & να αντιπαλεύω τον κομματικό & θρησκευτικό φανατισμό….» γράφει ο Δήμος Βερύκιος και δεν καταλαβαίνει ο βλάσφημος αυτός άνθρωπος ότι αυτό που έκανε ξεπερνάει τα «κομματικά τρολλάκια» στα οποία τον βολεύει να απευθύνεται.
[Παρεμπιπτόντως, την ίδια εικόνα την είχε ανεβασμένη και σε άλλο σημείο και εκείνη την εικόνα την κατέβασε πολύ αργότερα.]
Ακούστε, ακούστε κύριοι, «θρησκευτικός φανατισμός» και τα συναφή («ταλιμπάν» και λοιπά), ελέγοντο μέχρι προσφάτως για εκείνους που ήθελαν να παραμείνει η Εκκλησία πιστή στα δόγματα των Πατέρων, τώρα θα λέγονται και για εκείνους που δεν θέλουν να βλέπουν τον Ιησού Χριστό και την Παναγία με πρόσωπα αρουραίων! Είναι να μην αρχίσει η κατρακύλα, άπαξ και αρχίσει δεν αφήνει τίποτε όρθιο.
«Οσο περί θρησκευτικής πίστης και σεβασμού αυτής , τα κομματικά τρολλάκια είναι τα τελυταια που μπορούν να παραδώσουν μαθήματα. Η Εκκλησία μας ξέρει ότι μπορεί μεγάλους Σταυρούς να μην κάνω , όμως μεγάλη Πίστη έχω γιατί πορεύομαι στον Ορθό Δρόμο των Χριστιανικών Αρχών…» !!
Ο Δήμος Βερύκιος είναι συντονισμένος με το πνεύμα της εποχής μας. Μία ‘πίστη’ κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του. Σε τί διαφέρει ο Βερύκιος από εκείνους τους ιεράρχες οι οποίοι από την μία επικροτούν τις συμπροσευχές με τους αιρετικούς υβριστές του Ιησού Χριστού και της Παναγίας και από την άλλη λιβανίζουν τις εικόνες
και βγάζουν «πύρινους» λόγους στις εορτές; Τα δόγματα επηρεάζουν τον λαό και όταν έχει σχετικοποιηθεί η Πίστη στο υψηλότερο επίπεδο και ο (π)ηθικισμός αντικαθιστά τα δόγματα, τι να περιμένει κανείς από τους Βερύκιους;
Έχουμε βρωμίσει πολύ σαν κοινωνία και το χειρότερο βλαστημάμε και βρίζουμε χυδαία τον Θεό. Οφείλουμε να το εμπεδώσουμε πολύ καλά αυτό μπας και μετανοήσουμε, για να μην μυξοκλαίμε κάθε φορά όταν μας βρίσκουν συμφορές.
***
Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: