Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΚΟΤΟ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ ΤΩΝ 430 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΡΩΣΟΥ ΚΡΟΙΣΟΥ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στην Κέρκυρα έφθασε πριν λίγo καιρό ένα από τα πιο σύγχρονα και ακριβά πλεούμενα όλων των εποχών, που άφησε όλους όσους το είδαν με το στόμα ανοιχτό, λόγω της περίεργης εμφάνισής του, αφού μάλλον με... διαστημόπλοιο μοιάζει, παρά με ιστιοπλοϊκό!
Το «Sailing Yacht A», έχει μήκος 142,8 μέτρα (το μεγαλύτερο στην κατηγορία του) και ναυπηγήθηκε κατά παραγγελία του 46χρονου Ρώσου ολιγάρχη Αντρέι Μελνιτσένκο, επιστήθιου φίλου του Ρομάν Αμπράμοβιτς.
Κόστισε πάνω από 400 εκατ. ευρώ, αλλά λίγο νοιάζει τον Μελνιτσένκο, που η περιουσία του αγγίζει τα 13,5 δισ. δολάρια και βρίσκεται στην 88η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes».
Η κυρίως κρεβατοκάμαρα βρίσκεται στο ανώτερο σημείο του σκάφους και,
σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, διαθέτει περιστρεφόμενο κρεβάτι για μια εμπειρία 360 μοιρών μέσα στο υγρό στοιχείο.



Για λόγους ασφαλείας, οι πόρτες από δωμάτιο σε δωμάτιο ανοίγουν μόνο με αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος. Παντού μέσα στο σκάφος έχουν τοποθετηθεί διακριτικά δεκάδες ηχεία και περίπου 25 οθόνες τηλεόρασης, πολλές από τις οποίες μπορεί εύκολα ο επισκέπτης να τις περάσει για απλούς καθρέφτες.
Ο Αντρέι Μελνιτσένκο, έγινε παγκοσμίως γνωστός μέσω των δύο απίθανων «Α», των σκαφών που πήραν το όνομά τους από το πρώτο γράμμα της συζύγου του, Αλεξάνδρας Νίκολιτς (πρώην μοντέλο με αξιοσημείωτη καριέρα στις διεθνείς πασαρέλες).
Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2003 σε μια εκδήλωση όπου είχαν παραβρεθεί αρκετοί Ρώσοι ολιγάρχες. Αμέσως ερωτεύτηκαν και μέσα σε δύο χρόνια αποφάσισαν να παντρευτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: