Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

LADA 4X4 VISION: ΤΟ ΝΕΟ NIVA; [VIDEO]

Το ενδιαφέρον πρωτότυπο μας προϊδεάζει για τον επερχόμενο αντικαταστάτη του δημοφιλούς ρωσικού 4x4.
Μετά τη Renault με το Arkana, κι ένας άλλος κατασκευαστής, η Lada, εκθέτει το πρωτότυπο ενός SUV στο Moscow Motor Show 2018.
Το πρωτότυπο ονομάζεται 4x4 Vision και έχει τολμηρή σχεδίαση που το κάνει να μοιάζει σαν πολύ αγριεμένο Dacia Duster. Έχει το τυπικό σχέδιο «Χ» της Lada στο εμπρός μέρος, φουσκωμένα φτερά, προστατευτικές ποδιές και τεράστιους τροχούς 21 ιντσών που δεν δείχνουν και πολύ… «εκτός δρόμου».
Η funky σχεδίαση συνεχίζεται και στο εσωτερικό του concept car, με φωτεινές πορτοκαλί πινελιές, λεπτομέρειες σε γκρι και αλουμινένιες διακοσμήσεις. Μια μεγάλη οθόνη πολυμέσων δεσπόζει στο ταμπλό, πλαισιωμένη από δύο ευμεγέθεις αεραγωγούς του διζωνικού κλιματισμού. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός και υπάρχει τριάκτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών,
κρυφός ατμοσφαιρικός φωτισμός και μια ασυνήθιστου σχήματος πανοραμική ηλιοροφή.
 
Η Lada λέει ότι το 4x4 Vision είναι βασισμένο σε μια «ξεχωριστή πλατφόρμα» και ότι το μήκος του είναι 4,2 m – δηλαδή κάπου 10 cm κοντύτερο από το νέο Dacia Duster.

Όμως, αντίθετα από το ρουμάνικο εξαδελφάκι του, το Lada έχει αυτόματο κιβώτιο με κοντές βοηθητικές σχέσεις («αργό»), πολύ αυξημένη απόσταση από το έδαφος και κοντούς προβόλους για μεγάλες δυνατότητες κίνησης σε δύσβατα εδάφη.
Οι Ρώσοι δεν λένε τι κινητήρα φοράει το 4x4 Vision ούτε αν πράγματι προαναγγέλλει το Niva της επόμενης γενιάς, αν και αντλεί έμπνευση από αυτό.
«Προετοιμάζουμε το μέλλον της Lada. Με το 4x4 Vision, επιδεικνύουμε τις δυνατότητες μιας μοναδικής, εκφραστικής, τολμηρής κι ενεργητικής σχεδίασης σε ένα νέο SUV, αντλώντας έμπνευση από το θρυλικό Lada 4x4 Niva», δήλωσε ο επικεφαλής σχεδίασης της εταιρείας, Steve Mattin.
[Πηγές: Carscoops, Pavel Fedorov]
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: