Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΚΛΑΒΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΦΥΤΕΙΕΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Μεγάλος αριθμός παιδιών σκλάβων πιθανόν να εργάζεται σε φυτείες κάνναβης στο Λονδίνο,προειδοποιούν ειδικοί μετά και τα νέα ευρήματα για την άνοδο της καλλιέργειας παράνομων ναρκωτικών.
Από το 2016 η αστυνομία στη Βρετανία έχει ανακαλύψει 314 παράνομες φυτείες κάνναβης στο Λονδίνο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα London Evening Standard.

Ειδικοί εκτιμούν οτι παιδιά από το Βιετνάμ και άλλες χώρες απάγονται προκειμένου να δουλέψουν ως σκλάβοι σε αυτές τις φυτείες οι οποίες συχνά βρίσκονται σε κατοικίες και ότι το μέγεθος του προβλήματος έχει κατά πολύ υποτιμηθεί.
Η Βρετανία θεωρείται ένας παγκόσμιος ηγέτης στον αγώνα κατά της δουλείας προωθώντας το 2015 την Σύγχρονη Πράξη για τη Δουλεία σύμφωνα με την οποία καταδικάζονται ισόβια οι δουλέμποροι, προστατεύονται καλύτερα οι ευάλωτες ομάδες ενώ αναγκάζονται μεγάλες επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την απειλή της καταναγκαστικής εργασίας.
Ωστόσο, τα παιδιά-θύματα της δουλείας δεν έχουν καμία εγγύηση για εξειδικευμένη υποστήριξη και ακτιβιστές λένε ότι η νομοθεσία δεν έχει κάνει καμία σοβαρή τομή στο δουλεμπόριο το οποίο εκτιμάται ότι κοστίζει στη Βρετανία δισεκατομμύρια λίρες το χρόνο.
Τον Φεβρουάριο η βρετανική κυβέρνηση είχε δεχθεί επικρίσεις για την άρνηση της να χορηγήσει άσυλο σε ένα ορφανό από το Βιετνάμ το οποίο είχαν φέρει δουλέμποροι στη χώρα ως παιδί για να εργαστεί στη βιομηχανία της κάνναβης.
Η Βρετανία φιλοξενεί τουλάχιστον 136.000 σύγχρονους σκλάβους, σύμφωνα με την αυστραλιανή ομάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα Walk Free– αριθμός δέκα φορές πάνω από εκείνον του 2013.
Πέρυσι πάνω από 2.000 ύποπτες περιπτώσεις για διακίνηση παιδιών αναφέρθηκαν στις βρετανικές αρχές, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν σεξουαλική εκμετάλλευση, οικιακές εργασίες, ή καταναγκαστική εργασία.
Χιλιάδες παιδιά διακινούνται παράνομα από χώρες όπως το Βιετνάμ, το Σουδάν, την Ερυθραία,το Αφγανιστάν και το Ιράκ, σύμφωνα με στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης.
https://iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: