Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

«ΣΥΝΤΑΓΗ» ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ… ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ

«Κόβει και ράβει», κλεισμένος μέσα στο Μαξίμου ο κ. Τσίπρας, ονόματα. Τι ονόματα; Υπουργών πρώην και νυν. Προηγουμένων κι επόμενων. Στην προσπάθειά του να σωθεί προσωπικά ο ίδιος, βάζει τώρα μπροστά τις... «εσωτερικές εκκαθαρίσεις»…

Οι πληροφορίες που έχω, από εκείνους που γνωρίζουν το παρασκήνιο, λένε ότι παρά τη δημόσια εικόνα που καλλιεργείται και τις γελοίες δηλώσεις που γίνονται, ο κ. Τσίπρας έχει τις τελευταίες ημέρες τη συμπεριφορά ανθρώπου που βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο. Αυτό θα πει κανείς ότι είναι αυτονόητο. Όμως το νέο στοιχείο είναι ότι πια έχει αρχίσει να τα «βάζει» με τους γύρω του και να τους χρεώνει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εδώ και μια εβδομάδα. Οι ίδιες πληροφορίες λένε μάλιστα ότι στις εσωτερικές συζητήσεις που γίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζει ως «λάθος» τους χειρισμούς που έγιναν τη νύχτα της προηγούμενης Δευτέρας στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι…

Όταν αναγνωρίζει ότι έγινε «λάθος», αυτό δηλαδή τι σημαίνει;
Να θυμηθούμε ότι σε εκείνη τη σύσκεψη, που ήταν παρών και ο Τσίπρας, όλοι έλεγαν ότι δεν γνώριζαν τίποτε για νεκρούς και στη συνέχεια το …τροποποίησαν υποστηρίζοντας ότι οι σχετικές πληροφορίες ήταν «αδιασταύρωτες». Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μέχρι τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης, που έκανε υποχρεωτικά πια τις πρώτες δηλώσεις ο Τζανακόπουλος, να κρύβουν την πραγματικότητα ενώ, σύμφωνα με τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία που προέκυψαν στο μεταξύ , η σορός του πρώτου νεκρού είχε παραληφθεί από το ΕΚΑΒ στις 8.40 το βράδυ της Δευτέρας. Τουλάχιστον έξι ώρες νωρίτερα…

Αυτό λοιπόν είναι που κατά τις πληροφορίες μου ο Τσίπρας αναγκάζεται εσωτερικά να ομολογήσει ότι ήταν «λάθος». Κι αυτή η ομολογία σημαίνει δύο πράγματα:

Πρώτον, την αμέσως επόμενη αυτονόητη ομολογία ότι γνώριζαν όλοι τους, εκεί μέσα όταν άρχισαν να συνεδριάζουν στις 11.30 ή και νωρίτερα, ότι υπήρχαν νεκροί. ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ.

Και δεύτερον, παραδέχεται εκ των υστέρων ότι έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά. Και το παραδέχεται διότι βλέπει ότι η τακτική που ακολουθούν εδώ και δέκα ημέρες κατέληξε σε επικοινωνιακό Βατερλό.

Πάνω σε αυτή τη βάση, φορτώνει τώρα και όλες τις ευθύνες στους γύρω του, υπουργούς, αρχηγούς, περιφερειάρχες κλπ. Θεωρεί ότι τον …πήραν στο λαιμό του αλλά κι αυτό το λέει εκ των υστέρων για να προφυλάξει το δικό του πολιτικό «τομάρι». Εκ των υστέρων λέει επίσης ότι έπρεπε να αντιδράσει πιο «αποφασιστικά». Εδώ μάλιστα είναι φανερό ότι μέσα στο αδιέξοδό του προσπαθεί να αντιγράψει την συνταγή που ακολουθούσε ο Κωστάκης Καραμανλής καθ’ υπόδειξη του Λούλη και του Ρουσόπουλου. Ο τότε πρωθυπουργός έμενε συστηματικά και μεθοδευμένα έξω από το κάδρο κάθε κρίσης, για να μην «τσαλακώνεται» το προφίλ του. Για να μην φθείρεται ο ίδιος. Τα φορτώνονταν όλα οι υπουργοί ακόμη κι αν εκτελούσαν δικές του εντολές. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο τους, Λούλης και Ρουσόπουλος, έχουν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και στέλνουν ως …μυστικοσύμβουλοι «συμβουλές» στον Τσίπρα για το πώς πρέπει να χειρίζεται τα πράγματα. Με «συνταγή» Ρουσόπουλου λοιπόν τώρα και στα χνάρια του …κουρασμένου της Ραφήνας, θα αρχίσει να προωθείται η νέα γραμμή που συνοψίζεται στα εξής:

-«Ο πρωθυπουργός δεν φταίει για τα λάθη και τις ανεπάρκειες των υπουργών του».
-«Ο πρωθυπουργός περιστοιχίζεται σε μεγάλο βαθμό από ανίκανους και ανεπαρκείς συνεργάτες».
-«Ο πρωθυπουργός παραμένει το μόνο ισχυρό ‘’πολιτικό κεφάλαιο’’ για την κυβέρνηση και κατ’ επέκταση για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Καθόλου τυχαίο, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, βγήκε και ο Βερναρδάκης και μίλησε για «τον Τσίπρα που είναι μόνο 44 χρονών» για να κάνει την αντιδιαστολή και με το …εσωτερικό του κυβερνητικού σχήματος.

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες είχε δοθεί από το Μαξίμου η εντολή στους υπουργούς να επιμένουν ότι «ο Τσίπρας δεν γνώριζε τίποτε για νεκρούς μέχρι την ώρα που έφυγαν τα τηλεοπτικά συνεργεία από το Χαλάνδρι». Τώρα περνάνε στο επόμενο στάδιο και λένε, πάλι οι ίδιοι μηχανισμοί του Μαξίμου, ότι οι υπουργοί τα κάνανε θάλασσα, ότι αυτοί είναι από πολιτικής πλευράς οι αποκλειστικά υπεύθυνοι και ότι αυτό που «θα έπρεπε» να έχει γίνει είναι να έχουν απομακρυνθεί από τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας. Καταλογίζουν στον Τόσκα και τους άλλους κακή και ελλιπή ενημέρωση στον Τσίπρα εξαιτίας της οποίας δικαιολογείται ότι αντέδρασε και με αυτό τον «ήπιο» τρόπο. Ταυτόχρονα υπαγορεύουν φιλικά τους δημοσιεύματα με τα οποία δήθεν «κράζουν» τον Τσίπρα για τους υπουργούς του αλλά στην πραγματικότητα διαμορφώνουν ….κλίμα για να προχωρήσει στους «αποκεφαλισμούς» τους. Γι’ αυτό κι ενώ η Ελλάδα θρηνεί ακόμη τους νεκρούς της τραγωδίας, αυτός έχει κλειστεί στο γραφείο του και «κόβει και ράβει» ονόματα και …κεφάλια, μπας και σώσει το δικό του!
Μ. Γιαλούρος
ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"

Δεν υπάρχουν σχόλια: