Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ!


47 ΒΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΕΛΙΩΣΕ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΕΝΩ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Ασύλληπτα πράγματα συμβαίνουν στην Ευρώπη με τον τρομακτικό καύσωνα που σαρώνει κυρίως την Ιβηρική χερσόνησο τις τελευταίες ώρες.
Ενδεικτικό ότι στην Πορτογαλία έσπασαν οκτώ τοπικά ρεκόρ, ενώ η υψηλότερη θερμοκρασία που κατεγράφη ήταν 47 βαθμοί Κελσίου και η χαμηλότερη 35 βαθμούς…
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για σήμερα ότι ο υδράργυρος μπορεί να εκτοξευτεί άλλους δύο με τρεις βαθμούς καταρρίπτοντας το πανευρωπαϊκό ρεκόρ των 48 που κρατά η Αθήνα εδώ και 41 χρόνια.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας,
έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό σ’ ένα μεγάλο τμήμα της χώρας την ώρα που εκατοντάδες πυροσβέστες και τουλάχιστον 12 πυροσβεστικά αεροσκάφη δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Αλγκάρβε στα νότια, κοντά στην πολυτελή βίλα όπου παραθερίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον.
Ισπανία: Καύσωνας, πυρκαγιές και τρεις θάνατοι από θερμοπληξία
Στην Ισπανία οι Αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο θερμοπληξίας σε 41 από τις 50 επαρχίες της χώρας μετά το θάνατο τριών ανθρώπων κι ενώ το θερμόμετρο έδειχνε χθες 44 βαθμούς Κελσίου στην Κόρντομπα.
Στην Καταλονία στα βορειοανατολικά μια πυρκαγιά στα σύνορα με τη Γαλλία ανάγκασε τις Αρχές να κλείσουν για αρκετές ώρες έναν αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις δύο χώρες, ενώ ένα άλλο μέτωπο ενισχυόμενο από τις υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους μαίνεται στο Σαν Βιθέντε, της Αλκαντάρα στα νοτιοδυτικά, στη μεθόριο με την Πορτογαλία. Πάνω από δέκα πυροσβεστικά αεροσκάφη και άλλα εναέρια μέσα ενισχύουν τις προσπάθειες των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο την πύρινη λαίλαπα.
Το κύμα καύσωνα στην Ισπανία έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή τριών ανθρώπων που πέθαναν από θερμοπληξία.
Ολλανδία: Έλιωσε η άσφαλτος!
Στην Ολλανδία οι Αρχές έκλεισαν ορισμένα τμήματα αυτοκινητοδρόμων όπου είχε λιώσει η άσφαλτος λόγω των υψηλών θερμοκρασιών!

Στο δήμο Ζβόλε άρχισαν να κόβουν τα κλαδιά από κάπου 100 λεύκες, καθώς υπήρχε κίνδυνος να σπάσουν λόγω της ασυνήθιστης ζέστης και να απειλήσουν τους διερχόμενους οδηγούς ή πεζούς, όπως ανέφερε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS.
Αυστρία: Έβαλαν μέχρι και ειδικά παπούτσια στους σκύλους της αστυνομίας
Στη Βιέννη οι σκύλοι της αστυνομίας που ανέλαβαν την περιφρούρηση ενός τουρνουά beach volley εφοδιάστηκαν με ειδικά παπούτσια, για να μην καούν οι πατούσες τους.
Ιταλία: Προειδοποιήσεις για θερμοπληξίες
Το κύμα καύσωνα πολιορκεί και την Ιταλία, όπου μια 79χρονη πέθανε από θερμοπληξία στην περιοχή της Λιγουρίας.
Ολόκληρη η χώρα βράζει και οι παραθεριστές, ντόπιοι και τουρίστες, ξεχύθηκαν στις παραλίες καθώς ο υδράργυρος δεν λέει να υποχωρήσει.
Σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα στην περιοχή του Λάτσιο, όπου βρίσκεται και η πρωτεύουσα Ρώμη, έχουν καταγραφεί από το 2000 περίπου 7.700 θάνατοι από θερμοπληξία.
Γαλλία: Έκλεισαν πυρηνικοί αντιδραστήρες
Στη Γαλλία ο ενεργειακός κολοσσός EDF ανέστειλε τη λειτουργία ενός τέταρτου πυρηνικού αντιδραστήρα κοντά στους ποταμούς Ρήνο και Ροδανό για να αποφύγει την υπερθέρμανσή τους. Τα πυρηνικά εργοστάσια χρησιμοποιούν το νερό για ψύξη των αντιδραστήρων και το επιστρέφουν στη συνέχεια στα ποτάμια.
Γερμανία: Μεγάλες καταστροφές στις σοδειές
Οι περισσότερες περιοχές της Γερμανίας βρίσκονται αντιμέτωπες εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα με ασυνήθιστα υψηλές για τα κλιματολογικά δεδομένα της χώρας θερμοκρασίας και πολύ χαμηλότερες βροχοπτώσεις του συνηθισμένου με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες ζημιές οι καλλιέργειες και να ζητούν οι αγρότες οικονομική ενίσχυση από το κράτος.
Οι κρατικοί σιδηρόδρομοι Deutsche Bahn πρόσφεραν δωρεάν νερό στους επιβάτες των καθυστερημένων δρομολογίων, ενώ άφησε ανοικτά τα κλιματιστικά μηχανήματα στους συρμούς, έστω κι αν όταν ήταν άδειοι, για να βοηθήσουν τους πάσχοντες και τους άστεγους.
Σουηδία: Συναγερμός για πυρκαγιές, ενώ έλιωσαν οι πάγοι
Στη Βόρεια Ευρώπη οι Αρχές στη Σουηδία προειδοποίησαν για τον «υψηλό κίνδυνο» πυρκαγιών σε κεντρικές και νότιες περιοχές λόγω της συνεχιζόμενης ξηρασίας και τον ισχυρών ανέμων. Μάλιστα, έλιωσαν μέχρι και οι πάγοι… Εξάλλου, τον περασμένο μήνα καταγράφηκαν θερμοκρασίες ρεκόρ στη σκανδιναβική χώρα, ενώ πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν έφθασαν μέχρι τον Αρκτικό Κύκλο.
Στη γειτονική Φινλανδία, όπου το θερμόμετρο δείχνει πολύ πάνω από τον μέσο όρο, ένα σουπερμάρκετ στο Ελσίνκι άνοιξε τις πόρτες του για εκατό άτομα προκειμένου να κοιμηθούν στους κλιματιζόμενους χώρους του.
Στην Ελβετία, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, οι ένοπλες δυνάμεις επέτρεψαν στους στρατιώτες να φορούν σορτς και κοντομάνικα μπλουζάκια αντί για τις κανονικές στολές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: