Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

ΤΗΝ ΕΡΙΞΑΝ ΚΑΤΩ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΚΑΤΕΨΑΝ - ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ - VIDEO

Θύμα άγριας επίθεσης από αδέσποτα ζώα έπεσε την περασμένη Πέμπτη (02-08-2018) στα Πευκάκια στην περιοχή Καρνάγιο του Βόλου, μία 34χρονη αθλήτρια. Η μαραθωνοδρόμος πάλευε κυριολεκτικά με τα αδέσποτα ζώα επί τρία συνεχόμενα λεπτά, ενώ βρισκόταν πεσμένη στο έδαφος. Διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου φέροντας τραύματα σε 7 σημεία του σώματός της.
Οι επιθέσεις από αδέσποτα ζώα έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαμαρτυρίες. Βολιώτες καταγγέλλουν ότι φιλόζωοι σιτίζουν τα αδέσποτα με αποτέλεσμα να σχηματίζουν αγέλη με αρχηγό ένα μη καθαρόαιμο πιτ μπουλ που είναι άγριο. Ζητούν λοιπόν την απομάκρυνση των ζώων άμεσα και τη φιλοξενία τους σε οργανωμένο χώρο,
προειδοποιώντας ότι είναι θέμα χρόνου να κινδυνεύσουν παιδιά αλλά και ηλικιωμένοι.
Συγκεκριμένα, ο κ. Αναστάσιος Αντωνάκης απευθύνθηκε στον Δήμο Βόλου και κατέθεσε αίτηση για την απομάκρυνση των ζώων. «Είμαι και εγώ φιλόζωος. Έχω εννέα σκυλιά. Τα φροντίζω όμως. Τα σιτίζω και τα έχω σε περιφραγμένο χώρο. Αυτή η κατάσταση στο Καρνάγιο δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο», λέει με οργή και αγανάκτηση. Η σύζυγός του, η 34χρονη αθλήτρια, βίωσε μία φοβερά τραυματική εμπειρία, ενώ προπονούταν για μαραθώνιο.
 
Βόλος: Η επίθεση στην 34χρονη αθλήτρια
 
 
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά συνολικά 8 αδέσποτα σκυλιά όρμησαν στην 34χρονη αθλήτρια την περασμένη Πέμπτη στις 19.30 το απόγευμα ενώ εκείνη έτρεχε στα Πευκάκια αμέριμνη καθώς προπονούταν για μαραθώνιο. Η γυναίκα σοκαρίστηκε. Έχασε την ισορροπία της και σωριάστηκε στο έδαφος. Ενστικτωδώς άρχισε να παλεύει με έξι σκυλιά επί τρία συνεχόμενα λεπτά.
Το απερίγραπτο μαρτύριο σταμάτησαν τελικά δύο περαστικοί. Αντιλήφθηκαν το περιστατικό και άρχισαν να φωνάζουν στα σκυλιά και εκείνα υποχώρησαν και απομακρύνθηκαν από τον χώρο. «Τα σκυλιά τραυμάτισαν τη σύζυγο στο πόδι. Της αφαίρεσαν ολόκληρο κομμάτι κρέας. Τη δάγκωσαν σε 7 διαφορετικά σημεία, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι με επιδέσμους και να χρειάζεται και διορθωτική επέμβαση», λέει ο κ. Αντωνάκης.
Επίθεση από αδέσποτα και στον σύζυγο της αθλήτριας
Το κακό, όμως, για το ζευγάρι δεν σταμάτησε εκεί. Προχθές Παρασκευή έπεσε θύμα επίθεσης από τα αδέσποτα και ο κ. Αντωνάκης. Γύρω στις 8 το απόγευμα πέρασε από το μέρος της επίθεσης ενώ επισκεπτόταν τους γονείς του στις Αλυκές. Τότε είδε εκεί έναν κύριο να ταΐζει τα ζώα και σταμάτησε να του μιλήσει. «Του εξήγησα ότι δεν είναι σωστό αυτό που κάνει. Επειδή σιτίζουν τα ζώα στην περιοχή συγκεντρώνονται πολλά αδέσποτα, τα οποία παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά», είπε, όμως εκείνος ανταπάντησε ότι: «Δεν απαγορεύεται να σιτίζουμε τα ζώα». 
Ο κ. Αντωνάκης ως φιλόζωος κατήγγειλε στη συνέχεια με λύπη το περιστατικό που ακολούθησε. Δεν έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Ζητά όμως, να απομακρυνθούν τα ζώα και να φιλοξενηθούν σε οργανωμένο «Ενώ βρισκόμουν εκεί τρία σκυλιά κινήθηκαν εναντίον μου. Το ένα με άρπαξε από το αριστερό πόδι, το άλλο κατάφερα να το απωθήσω και να το διώξω και το τρίτο με έπιασε από το παντελόνι. Τότε ο κύριος φώναξε τα ζώα, κι εκείνα απομακρύνθηκαν», περιγράφει χώρο.
Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: