Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

«ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ ΟΤΙ ΔΕ ΘΡΗΝΗΣΑΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ- ΉΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΟ»: ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΤ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

«ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ» ΣΤΟ ΑΤ ΟΜΟΝΟΙΑΣ: ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ
Αντιδράσεις τόσο των Ομοσπονδιών των Αστυνομικών, όσο και των πολιτικών προσώπων έχει προκαλέσει η επίθεση που σημειώθηκε εχθές το βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, οπότε περίπου 50 αντιεξουσιαστές έκαναν καταδρομική επίθεση κατά του τμήματος, πετώντας πέτρες και μολότοφ. 
Συνέπεια της επίθεσης ήταν να τραυματιστούν τέσσερις αστυνομικοί, τρεις εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Εκτιμάται ότι μόνο 8 βόμβες μολότοφ έπεσαν στο θάλαμο του σκοπού. "Από θαύμα δεν έπαθε τίποτα ο σκοπός", είπε ο κ. Μαυροειδής, εκπρόσωπος των αστυνομικών.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας,
στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η επίθεση κράτησε περίπου 4 λεπτά με τους αντιεξουσιαστές να ρίχνουν συνεχώς κατά του ΑΤ.
Το χρονικό της επίθεσης
Η επίθεση σημειώθηκε στις 20:45 το βράδυ της Δευτέρας, όταν οι δράστες, έριξαν μολότοφ σε ένα βαν της Διεύθυνσης Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της Γ΄ Σεπτεμβρίου με την Βερανζέρου, ενώ στη συνέχεια έκαναν επίθεση με βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους.
Από την επίθεση αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα δύο αστυνομικοί, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια. Οι τέσσερις αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Παράλληλα, από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε 5 Ι.Χ αυτοκίνητα και 3 υπηρεσιακά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Βερανζέρου.
Ολα αυτά, μάλιστα, την ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που προβλέπει εμφανείς εποχούμενες περιοπολίες σε κάθε περιοχή της χώρας, κάθε στιγμή του 24ωρου.

ΚΙΝΑΛ για την επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας: Να παραιτηθούν οι κυρίες Υπουργοί

Δεν υπάρχουν σχόλια: