Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ (ΣΕ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΤΑΙΝΙΑ) "ΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ" ΣΕ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δείτε πιο κάτω το τρέιλερ
Ξεκίνησε να προβάλλεται στα Σκόπια η προκλητική ταινία του Γιάνι Μποζάτζι «Mocking of Christ» («Χλευασμός του Χριστού»), η οποία εμφανίζει τη γειτονική χώρα ως "Μακεδονία".
Στην ταινία επιχειρείται -μέσω συμβολισμών- να κατηγορηθεί η Ελλάδα για δήθεν «εθνοκάθαρση» της «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το σενάριο, ο Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος είναι ένας διάσημος δημοσιογράφος γαλλικού πολιτικού περιοδικού, που επιστρέφει στη γενέτειρά του στη Βόρεια Ελλάδα, αναζητώντας την αλήθεια για τον πατέρα του, Λάζαρο,

που έζησε σαν πολιτικός πρόσφυγας στα Σκόπια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο.
Επίσης, υπάρχουν και ισχυρές αναφορές κατά της αλβανικής κοινότητας των Σκοπίων παρουσιάζοντας τη δράση των UCKάδων κατά της … «Μακεδονίας».
Ο κεντρικός ήρωας τελικά δολοφονείται, με … «σταύρωση», σε μία πινακίδα αυτοκινητόδρομου στη Βόρεια Ελλάδα, που σύμφωνα με το έργο «χωρίζει την Μακεδονία στα δύο», ενώ τα αστέρια της ΕΕ σχηματίζουν ένα φωτοστέφανο στο κεφάλι του.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην αλυτρωτική ταινία του Μποζάτσι, συμμετέχει και καστ Ελλήνων ηθοποιών, μεταξύ των οποίων και η Ιωάννα Πηλιχού.
Το «Mocking of Christ», πήρε μέρος στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ και απέσπασε το βραβείο «Μνεία πρωτοπορίας». Μάλιστα, στον κατάλογο του Φεστιβάλ, εμφανίζεται ως «Μακεδονική».
Δείτε το τρέιλερ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: