Δυο παραπολιτικά σχολιάκια μόνο για τους ξεφωνημένους δημοσιοκαφρικούς παπαγάλους.
Οπως η πολιτική μας ζωή δεν μπορεί να επιστρέψει αιώνες πίσω, τότε που ο αλαζόνας βασιλιάς της Γαλλίας, Λουδοβίκος ΙΔ' θεωρούσε ότι "το κράτος είμαι εγώ", έτσι και σε εποχές νεοδημοκρατικής "κανονικότητας" δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η αντίληψη ότι στο πρόσωπο της ΠτΔ συμβολίζεται η αστική δημοκρατία.
Κάποιοι μάλιστα, από τα τόσα σάλια τους,
φτάνουν στο σημείο να γλιστράνε και να πέφτουν. Και αναφερόμαστε σε έναν δημοσιολόγου που προηγουμένως μας έκανε τις "αναλύσεις" του μέσα από την ιστοσελίδα του Σ. Θεοδωράκη και τώρα του Θ.Μαυρίδη. Ο Γιάννης Σιδέρης μας γράφει, λοιπόν, ότι "Η στοχοποίηση της Προέδρου σημαίνει στοχοποίηση της Δημοκρατίας".Πας καλά ρε μεγάλε; Μόνος σκέφτηκες αυτή την ανάξια σχολιασμού παπαριά;
Το κωμικό της υπόθεση, άλλωστε αυτό ήταν και το έναυσμα μας να κάνουμε αυτή την "ανάλαφρη" ανάρτηση, είναι στο σημείο του ο Γ. Σιδέρης μας γράφει: "Τώρα επήλθε η νέα στοχοποίηση, επειδή με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη, η Πρόεδρος είπε αυτονόητο, ότι «η Δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί Δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους».... Κάποιοι ίσως είδαν τον εαυτό τους σε αυτό, και άρχισε η επίθεση. Το βαθύ διαδίκτυο είδε ότι ήταν παρέμβαση υπέρ Λιγνάδη, γιατί «από κάπου τους κρατάει όλους»".
Το πόσο η "δικαιοσύνη" αποδίδεται σύμφωνα με τους δικούς τους νόμους, ας το προσπεράσουμε και ας αρκεστούμε να θυμίσουμε τον σχετικό σχολιασμό που κάναμε για το πώς οι "λειτουργοί της Θέμιδας" αντιμετώπισαν τους δολοφόνους του Σήφη Βαλυράκη και το πώς ερμηνεύουν τους νόμους τους για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.
Και συμπληρώνει ο τιτανομέγιστος γραφιάς του liberal: "Τώρα επήλθε η νέα στοχοποίηση, επειδή με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη, η Πρόεδρος είπε αυτονόητο, ότι «η Δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί Δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους».... Κάποιοι ίσως είδαν τον εαυτό τους σε αυτό, και άρχισε η επίθεση. Το βαθύ διαδίκτυο είδε ότι ήταν παρέμβαση υπέρ Λιγνάδη, γιατί «από κάπου τους κρατάει όλους»".Το μόνο που μπορεί να προσθέσουμε εδώ, είναι ότι ποτέ η κ Π.τ.Δ δεν θεώρησε ότι έπρεπε να τοποθετηθεί σε άλλες σημαντικές υποθέσεις όπως για τις μπατσάδικες δολοφονίες και για περιπτώσεις ακραίας κρατικής αυθαιρεσίας και βίας σε βάρος πολιτών. Η "ευαισθησία" της κ Σακελλαροπούλου εμφανίστηκε μόνο για να υπερασπιστεί την απόφαση για την αποφυλάκιση του παιδεραστή.
Υπάρχει και μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή της υπόθεσης σχετικά με τα όσα διαδραματίζονται με την προεδρία της δημοκρατίας, Κάτι που μέχρι σήμερα ήταν φήμες και τώρα γράφονται σχεδόν με το όνομα τους στην εφημερίδα του διευθύνει ο Μ. Κοττάκης.
Και αυτά έχουν σχέση με τον ρόλο του "αντιβασιλέα Παύλου" που αποκτήσαμε, όπου "αντιβασιλέας" διάβαζε Παύλος Κοτσώνης, Είναι ο συνταξιούχος δικαστικός σύζυγος της Προέδρου της Δημοκρατίας. Οπως μας ενημερώνει η "Εστία" αυτό είναι το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τις παρασκηνιακές παρεμβάσεις που έγιναν και οι οποίες ανάγκασαν την δημοσιογράφο Χρύσα Ρουμελιώτη να παραιτηθεί από διαπιστευμένη συντάκτρια της ΕΡΤ στο ρεπορτάζ για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Εχει την αξία του να παραθέσουμε ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ της εφημερίδας που αναφέραμε:
Γνωστά τα προβλήματα στους παροικούντες στην Προεδρία. Πολλές οι παρεμβάσεις στην εργασία της δημοσιογράφου. Τηλεφωνήματα που γίνονταν στην ΕΡΤ με «υποδείξεις», απαιτούσαν συγκεκριμένο τρόπο καλύψεως των γεγονότων και παράθεση εκτενεστέρων αποσπασμάτων των ομιλιών και των ανακοινώσεων της κ. Σακελλαροπούλου.
Συνωμοτικά, αν μή και σκωπτικά, τα τηλεφωνήματα της Προεδρίας σχολιάζονταν στους διαδρόμους της ΕΡΤ. «Πάλι μας κάλεσε ο... αντιβασιλεύς Παύλος» έλεγαν. Και ουδείς διευκρίνιζε ποιος είναι ο εν λόγιο συνομιλητής-φάντασμα, στον όποιο άναφέρονταν. Διότι είναι προφανές το ότι ο «οντιβασιλεύς Παύλος» είναι παρατσούκλι και όχι πραγματικό όνομα.
tsak-giorgis.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου