Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

ΠΑΣΟΚ ΦΩΚΙΔΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ-ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόπειρα παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών στην Ελλάδα

Σε σύνολο 200 ελέγχων που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ευρωκοινοβουλίου, ΜΟΝΟ η περίπτωση απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Νίκου Ανδρουλάκη εντοπίστηκε.

Πρόκειται για σοβαρή απόπειρα παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνικών τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, που αποτράπηκε χάρις την πρόνοια του Νίκου Ανδρουλάκη να μην ακολουθήσει το σύνδεσμο που θα παγίδευε το τηλέφωνό του.

Εκτός της μηνυτήριας αναφοράς που κατατέθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για το θέμα έχουν ενημερωθεί με επιστολές, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Vera Jourova, ο αρμόδιος Επίτροπος κ. Didier Reynders, η Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας κα Iratxe GarciaPerez, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Roberta Metsola και μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Pegasus και αντίστοιχου κατασκοπευτικού λογισμικού παρακολούθησης.

Δεν επιχειρήθηκε να θιγεί μόνον η ιδιωτικότητα του Νίκου Ανδρουλάκη και το απόρρητο των επικοινωνιών του,

που κατά το Σύνταγμα είναι απόλυτα απαραβίαστο, επιχειρήθηκε να θιγεί και η πολιτική δραστηριότητά του, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Όσοι κυνηγούν τον Νίκο Ανδρουλάκη (predator=κυνηγός), επιδίωξαν όχι απλώς να ακούν τις κλήσεις και τα μηνύματα του, αλλά επιπλέον να μετατρέψουν τη συσκευή του σε μέσο διαρκούς παρακολούθησής του.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νομού Φωκίδας, καταδικάζει αυτές τις ενέργειες και ζητά την άμεση λήψη δράσης από όλα τα αρμόδια όργανα, για την εύρεση όσων επιχείρησαν αυτήν την ωμή προσπάθεια παγίδευσης του Προέδρου, του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος της χώρας.

Τα πολιτικά κόμματα και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες, πρέπει να ενώσουν τις φωνές τους, για την κάθαρση σε αυτήν την υπόθεση.

Γραφείο Τύπου

Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: