Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 4) ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/7/2022 - ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ - ΠΟΛΥ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από την Γ.Γ.Π.Π. την Πέμπτη 28/7/2022 και ισχύει για την Παρασκευή 29/7/2022 προβλέπεται ΠΟΛΥ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας 4) για περιοχές αρμοδιότητας Δήμων και Δασαρχείων της ΠΕ Εύβοιας,  της ΠΕ Βοιωτίας , της Φθιώτιδας και της Φωκίδας.

 Με βάση τον σχεδιασμό μας θα τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο «Απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές ΝATURA καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση όπως ορίζονται στις διατάξεις του Ν.998/1979 (Α΄289) για την αντιπυρική περίοδο 2022» και  έχουν οριστεί από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Δασών , σύμφωνα  με τις Αποφάσεις των κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών σε περιοχές αρμοδιότητας Δασαρχείων της ΠΕ Εύβοιας  της  ΠΕ Βοιωτίας,  της Φθιώτιδας και της Φωκίδας .

Τα Τμήματα Π.Π.  της ΠΕ Εύβοιας ,της ΠΕ Βοιωτίας,  της Φθιώτιδας και της Φωκίδας,

να  ενημερώσουν  τους  Δήμους  των ανωτέρω περιοχών  να συνδράμουν για την τήρηση του μέτρου στα πλαίσια της χωρικής ευθύνης τους με την παράκληση επίσης  να ενημερώσουν τους Προέδρους των ΤΚ για την πολύ υψηλή ετοιμότητά τους για την περίπτωση εφαρμογής του μέτρου της οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού εντός των διοικητικών τους ορίων , σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια τους.

Επίσης να ενημερώσουν τις Εθελοντικές Οργανώσεις των περιοχών ώστε να ευρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να συνδράμουν στο έργο και στις δράσεις των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών.

Τα Τμήματα Π.Π. της ΠΕ Φθιώτιδας και της Φωκίδας να αποστείλουν σχετική ειδοποίηση στους Δήμους της χωρικής τους αρμοδιότητας με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας (κατηγορίας 3) προκειμένου να θέσουν το προσωπικό και τα μέσα του (ιδιωτικά και μισθωμένα υδροφόρα, χωματουργικά ΜΕ κα) σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας καθώς και για ετοιμότητά τους για την περίπτωση εφαρμογής του μέτρου της οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού εντός των διοικητικών τους ορίων , σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια τους.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, οι ΔΤΕ και η ΔΑΟΚ &  ΔΔΥ&ΚΜ της  ΠΕ Εύβοιας , της ΠΕ Βοιωτίας,  της ΠΕ Φθιώτιδας και της ΠΕ Φωκίδας , επίσης να τεθούν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας σύμφωνα με τον σχεδιασμό τους να θέσουν το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουν σε κατάσταση πολύ αυξημένης ετοιμότητας ΚΑΙ να εκδώσουν δελτίο τύπου εξειδικευμένης πληροφόρησης επαγγελματιών (μελισσοκόμους, κτηνοτρόφους κλπ) κατά την κρίση τους σύμφωνα με τον σχεδιασμό τους.

Τα γραφεία τύπου των κ. Αντιπεριφερειαρχών ( των περιοχών με δείκτη επικινδυνότητας 4 ) παρακαλούνται να εκδώσουν σχετικό δελτίο τύπου και να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας μας και στα ΜΜΕ της χωρικής τους αρμοδιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: