Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

Es Es, Ν.Δ., ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


Δεν ξέρουμε αν η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε μη αναμένοντας τόσες σφοδρές λαϊκές αντιδράσεις μετά την δικαστική απόφαση που στέλνει τον παιδοβιατή Δ. Λιγνάδη σπίτι του. 
(Είναι εντυπωσιακότατο ότι μέσα σε λίγη ώρα υπήρξαν δεκάδες χιλιάδες οργισμένες τοποθετήσεις από χρήστες του twitter, καθώς και ότι πραγματοποιήθηκαν αυθόρμητες συγκεντρώσεις) και τώρα επιχειρεί μια αναδίπλωση. 

Οταν ο κόσμος πια μιλάει για ¨πολιτικά χειραγωγούμενη Δικαιοσύνη" και εμφανίζεται το σύνθημα σε λαϊκές διαδηλώσεις "ES ES, Ν.Δ., ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ" είναι καθαρό ότι τα βέλη για την δικαστική ετυμηγορία που αφορά τον "γνωστό σκηνοθέτη" δεν περιορίζονται στους "λειτουργούς της Θέμιδας". αλλά στοχεύουν κατ' ευθείαν το κυβερνητικό κόμμα.

Σ' αυτό πρέπει να αποδώσει κανείς την είδηση που έγινε πριν λίγο γνωστή. Αυτή αναφέρει ότι μετά την προκλητική δικαστική απόφαση που δημιούργησε σάλο, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ ζήτησε να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η χθεσινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης. Η ίδια είδηση συμπληρώνει ότι, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών θα μελετήσει εάν σωστά αξιολογήθηκε το αποδεικτικό υλικό και εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών τόσο για την αθώωση του σκηνοθέτη για τον ένα από τους δύο βιασμούς, όσο και για τις ποινές που επιβλήθηκαν για τους δύο βιασμούς που καταδικάστηκε. Θα εξεταστεί επίσης και η απόφαση για την χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο. 

Χωρίς να αποκλείουμε το ενδεχόμενο να είναι μια επικοινωνιακή κίνηση που αποσκοπεί στην δημιουργία εντυπώσεων και στο να καταλαγιάσει η λαϊκή οργή που δημιουργήθηκε, δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι σήμερα έχουμε μια μαζική απαξίωση ενός πυλώνα του πολιτικού τους συστήματος, αυτόν που λέγεται αστική "δικαιοσύνη" και αυτό εκφράστηκε και με δεκάδες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, "αναγνωρίσιμων" προσώπων, που μόνο αντισυστημικά δεν μπορείς να τα χαρακτηρίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: