Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ… ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ! – ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΥΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΡΥΛΛΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ, ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Αυτά που συμβαίνουν σήμερα θυμίζουν την ιστορία του "βρώμικου 89" με πρωταγωνιστή έναν άλλο Μητσοτάκη, τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού.

Θυμάστε τον Χρήστο το Μαυρίκη και τον Νίκο Γρυλλάκη;

Μεγαλούργησαν κι αυτοί επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.. Ηχογραφούσαν ότι κινούταν. Μέσα κι έξω από τη Νέα Δημοκρατία. Και κατήγγειλαν ότι το έκαναν με εντολή του τότε πρωθυπουργού και πατέρα το σημερινού!

Ο Ν. Γρυλλάκης

Φαίνεται ότι στο Μητσοτακέικο αρέσουν οι υποκλοπές!

Ποιος λοιπόν δεν θυμάται τις υποκλοπές του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη;;; Η υπόθεση Μαυρίκη ως απόνερο του “σκανδάλου Κοσκωτά”, μια υπόθεση με αντικείμενο τηλεφωνικές συνομιλίες δημοσίων προσώπων που κυριαρχούσαν μετά το 1989 δεν μπορεί και δεν είναι εύκολο να ξεχαστεί. Μετά την απόφαση της Βουλής για αναστολή της δίωξης του Α. Παπανδρέου τον Μάιο του 1992, τον Απρίλιο του 1993 ο υπάλληλος του ΟΤΕ, Χρήστος Μαυρίκης,

καταγγέλλει ότι διενεργούσε υποκλοπές κατ’ εντολή του στρατηγού Ν. Γρυλλάκη, στενού συνεργάτη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο Μαυρίκης , και ενώ έχει προηγηθεί η δημοσίευση στον Τύπο, εμφανίζεται με πλήθος κασετών  τηλεφωνικών υποκλοπών πολιτικών προσώπων κυρίως του ΠΑΣΟΚ -ανάμεσά τους και ο Ανδρέας Παπανδρέου.Ο ίδιος ο υπάλληλος του ΟΤΕ, σε τηλεοπτικές εμφανίσεις δήλωνε ότι το περιεχόμενο των συνομιλιών τον διασκέδαζε , εκβιάζοντας έτσι εμμέσως αρκετά πρόσωπα, τα οποία γνώριζαν πλέον ότι παρακολουθούνταν.

Φωτογραφία ντοκουμέντο από τη σύλληψη του Μαυρίκη

Τον Μάιο του 1993 συγκροτήθηκε επιτροπή για τη διερεύνηση των καταγγελιών του Χρήστου Μαυρίκη σε βάρος του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τις τηλεφωνικές υποκλοπές. Στο στόχαστρο μπαίνουν αυτή τη φορά ο τότε πρωθυπουργός και η κόρη του, Ντόρα Μπακογιάννη. Τον Ιούλιο του 1993, δώδεκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, των οποίων οι συνομιλίες παρακολουθούνταν, υποβάλλουν μηνυτήρια αναφορά και το πόρισμα των ανακριτών δημοσιεύεται τον Δεκέμβριο του 1993, ενώ η Ν.Δ. έχει ήδη απολέσει την εξουσία. Τον Ιανουάριο του 1994 οι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Ντόρα Μπακογιάννη παραπέμπονται σε προανακριτική επιτροπή. Μετά το πόρισμα της προανακριτικής ακολούθησαν οι παραπομπές στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

Στις 16 Ιουνίου 1994, η Βουλή παρέπεμψε ως «υποκλοπέα» μόνο τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, χωρίς τους πιθανούς συνενόχους του για πέντε αδικήματα με 164 υπέρ, 6 κατά και 5 «παρών», αλλά με απόντες τους βουλευτές της Ν.Δ. Τον Νοέμβριο του 1994, το δικαστήριο παραπέμπει τα μη πολιτικά πρόσωπα και  στις 16 Ιανουαρίου 1995, ο Α. Παπανδρέου ζητεί από τη Βουλή την αναστολή των ποινικών διώξεων. Ο τότε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μ. Εβερτ ζητά  να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να μη δοθεί η εντύπωση του συμψηφισμού. Τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας οδηγούν  στην αναστολή των διώξεων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και των συνεργατών του.

Ο Μαυρίκης, λίγο αργότερα, καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για την υπόθεση των υποκοκλοπών.

Ο στρατηγός Γρυλλάκης λίγα χρόνια αργότερα, με ένα βιβλίο του, ενοχοποιούσε τον Κων. Μητσοτάκη και για το κύκλωμα των υποκλοπών, καθώς ισχυριζόταν­ ότι ο πρώην πρωθυπουργός όχι μόνο είχε γνώση, όχι μόνο έκανε χρήση των προϊόντων των υποκλοπών, αλλά και έδινε εντολές για το ποιοι έπρεπε να παρακολουθούνται!

Υποστήριζε επίσης ότι πολλά από τα στοιχεία που προέρχονταν από τις υποκλοπές ο Κων. Μητσοτάκης τα χρησιμοποίησε στη δημόσια πολιτική αντιπαράθεση, αλλά ακόμη και με ανορθόδοξο τρόπο.

Από συνέντευξη του Μαυρίκη το 2013

και σήμερα

https://crashonline.gr/wp-content/uploads/2014/03/MAYRIKHS.pdf


Δεν υπάρχουν σχόλια: