Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΝΤΑΪΦΑΣ - ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΣΑΛΟΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΛΙΜΑΝΙΣΙΟΣ

Πέθανε ο Νταϊφάς. Πέθανε για την οικογένειά του, για τους δικούς του, συγγενείς και φίλους προσωπικούς. Για τον Ολυμπιακό δεν πέθανε. Είναι κομμάτι ισχυρό, που δεν σβήνει, στην Ιστορία του Ολυμπιακού ο Σταύρος Νταϊφάς. Επειδή ήταν ο πρώτος πρόεδρος από τότε που τα σωματεία έγιναν ανώνυμες εταιρείες. Επειδή επί προεδρίας του ο Ολυμπιακός πήρε τέσσερα σερί πρωταθλήματα, τα πρώτα πρωταθλήματα επί εποχής επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Επειδή, κυρίως, ήταν προσωπικότητα το άτομο. Ο πρόεδρος με τη σιδερένια γροθιά, όπως τον έγραφε ο αποδυτηριάκιας από το 1982.
Προσωπικότητα λέω ότι είχε ο Νταϊφάς επειδή ήταν δυνατός και σκληρός. 
Μ' όλους το ίδιο. Και με συνεργάτες και με αντιπάλους. Με ποδοσφαιριστές και δημοσιογράφους. Σκληρός. Πεζοδρομιακός. Εφοπλιστής σαλονάτος και μάγκας λιμανίσιος.
Ένας άγνωστος στο ποδόσφαιρο γάβρος από την Καλαμάτα. Ένα όνομα που πρωτακούστηκε στον πολύ κόσμο όταν απέκτησε το πακέτο μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στα 52 του χρόνια.
“Να πάρουμε εμείς τον Ολυμπιακό,
να πούμε και στον Βαρδινογιάννη να πάρει τον Παναθηναϊκό, να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο...”. Έτσι έγινε δεν μπορείς να το πεις με σιγουριά. Με τη γέννηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, το 1979, έπαιξε και ο μύθος στο πως βρέθηκαν αφεντικά των δύο αιωνίων αντιπάλων οι δύο κουμπάροι.
Λέγεται, λοιπόν, ότι ο Σταύρος Νταϊφάς, στη λέσχη των εφοπλιστών, είπε στον γιο του συνεταίρου του, στον Δημήτρη Κωνσταντινίδη: “Εμείς τον Ολυμπιακό, ο Γιώργης τον Παναθηναϊκό...”.

Τελικά, το ποδόσφαιρο, η αντιπαλότητα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, τσαλάκωσε τη φιλία των δύο προέδρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: