Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

O ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΡΥΘΜΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ Η «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ» ΘΥΜΙΚΟΥ;

Στον αγώνα που δίνει ο ελληνικός λαός προκειμένου να «σπάσει τον κλοιό των δανειστών», στάθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, που πραγματοποιήθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. [skai]
«Ο λαός μας δίνει μάχη και αγώνα για να σπάσει τον κλοιό των δανειστών. Η ιστορία του εγγυάται ότι και αυτή η μάχη θα είναι νικηφόρα» τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας, κάνοντας μνεία στον αγώνα ενός λαού που το 1821 «τόλμησε να αντιμετωπίσει μία ολόκληρη αυτοκρατορία».

«Όλοι μας πρέπει να δώσουμε αυτή τη μάχη για μια άλλη Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας.

Σχόλιο: Άρθρο 30 παρ. 1 του Σ: "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ρυθμιστής του Πολιτεύματος". Κάνοντας σήμερα, στο πλαίσιο της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την παραπάνω δήλωση τι ακριβώς εξυπηρετεί; Συνταγματικά μπορεί να είναι ανεύθυνος,
υπό την έννοια ότι δεν έχει τη δυνατότητα άσκησης μέρους της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο ίδιος πρέπει να προβαίνει σε ανεύθυνες δηλώσεις.


Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο και τον θεσμό του ΠτΔ, ο Κάρολος Παπούλιας έδωσε "συγχωροχάρτι" σε όσους σε μια άλλη παρέλαση, της 28ης Οκτωβρίου 2011, δύο ημέρες μετά τη συμφωνία για τη δανειακή σύμβαση της χώρας τον καθύβρισαν, αποκαλώντας τον προδότη, προκαλώντας μάλιστα και την αποχώρησή του από την παρέλαση και την περίφημη δήλωσή του ότι το '40 ήταν αντιστασιακός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: