Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΜΦΙΣΣΕΩΝ "ΤΑ ΣΑΛΩΝΑ"


ΕΤΗΣΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΡΙΣΤΟΥΧΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ 2022

Δελτίο τύπου

Την 29 Οκτώβρη 2022 και ώρα 19:30 στο Πνευματικό Κέντρο της Άμφισσας θα γίνει η καθιερωμένη εκδήλωση από τον σύλλογό μας, για την βράβευση των αριστούχων μαθητριών & μαθητών που αποφοίτησαν από τα λύκεια της πόλη μας.

Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή και ειδικότερα στην μνήμη των μαθητριών, μαθητών, και παιδιών που χάθηκαν κατά τη διάρκεια εκείνων των τραγικών γεγονότων.   

   Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του συλλόγου  κ. Χαράλαμπου Καρέλη και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα από μέρος του Λαϊκού Συνόλου του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας, το οποίο  με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την γέννηση του Απόστολου Καλδάρα θα ερμηνεύσει  τραγούδια από τον δίσκο του ’Μικρά Ασία’’ (1972).

   Την ευθύνη θα έχει ο καθηγητής,

κος Βλαχογιάνης Ιωάννης και θα συμμετάσχουν οι μαθητές : Ευστάθιος Αβραμίκος (Μπουζούκι),  Ελένη Αβραμίκου (Φωνή),  Κατερίνα Κούκου (Κιθάρα),   Νίκος Σαλίνας (Αρμόνιο),  Σωτηρία Δρούγκα (Φωνή) και Γιώργος Ηλιόπουλος (Κρουστά). Τους μαθητές συνοδεύουν οι καθηγητές Αναγνωστόπουλος Ιωάννης (Κιθάρα) και Βλαχογιάνης Ιωάννης (Μπουζούκι). 

 

   Στη συνέχεια οι μαθήτριες & μαθητές του Γενικού Λυκείου Άμφισσας Ρόγγου Μαριάνα, Φουσέκη Δέσποινα, Σταματέλλος Κωνσταντίνος και Δημητρέλος Κωνσταντίνος θα διαβάσουν κείμενο του συμπατριώτη μας εκπαιδευτικού και φίλου του συλλόγου Γιώργου Αναγνώστου, με τίτλο «Μνήμες Μικράς Ασίας » αφιερωμένο στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής καταστροφής και στους συμπατριώτες μας που πήραν μέρος και μεγαλούργησαν σε εκείνη την εκστρατεία.  

  Παράλληλα στην οθόνη του Πνευματικού Κέντρου, θα προβάλλονται διαφάνειες  με θέμα την Μικρασιατική καταστροφή που έχουν επιμεληθεί οι μαθητές : Τσίντζηρας Βασίλης και Μαυραϊδής Γιώργος.

  

Της ανάγνωσης θα παρεμβάλλονται οι μουσικοί   Παναγιώτης Λύτρας (κιθάρα) και Χρήστος Δασκαλόπουλος (μπουζούκι και τραγούδι) που θα ερμηνεύουν ζωντανά  γνωστά μας μικρασιάτικα τραγούδια.

   Θα ακολουθήσει η βράβευση μαθητριών & μαθητών και η παράδοση συμβολικού δώρου, που θα γίνει από τις αρχές του τόπου και εκπρόσωπο του συλλόγου μας.

Η εκδήλωση θα κλείσει με το τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα « Τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω» που θα τραγουδήσουν ταυτόχρονα όλοι οι μουσικοί που θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση.

   Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Δελφών, ο οποίος καλύπτει και μέρος των εξόδων της ενώ τα δώρα των μαθητών παραχωρήθηκαν στο σύλλογο από την Αντιπεριφέρεια Φωκίδας.  

   Ο Σύλλογός μας εκφράζει προς αμφότερους τις θερμές του ευχαριστίες και προς τους μαθητές καλή τους πρόοδο.

 

Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΡΕΛΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ                                                    ΤΑΛΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ         


Δεν υπάρχουν σχόλια: