Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ! Η ΝΔ «ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ» ΣΤΟ (ΝΕΟ) ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ...

Κακά τα ψέματα, τα βασικό θέμα συζήτησης στο εσωτερικό της ΝΔ τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα δεν είναι ούτε οι ραγδαίες εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας και οι πύραυλοι που πέφτουν στο Κίεβο, ούτε τα πορίσματα των κομμάτων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές. Δεν είναι καν τα χθεσινά εγκαίνια των τριών νέων σταθμών του μετρό τον Πειραιά με τα οποία προσπάθησε να ρεφάρει κάπως σε εντυπώσεις ο Κ. Μητσοτάκης. Η υπόθεση με την 12χρονη που, όπως καταγγέλλεται, έπεσε θύμα βιασμού και εκπόρνευσης από τον 53χρονο στον Κολωνό απασχολεί αυτές τις ώρες περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Οι πιο πολλοί είναι, αν μη τι άλλο, μουδιασμένοι. Το μεγαλύτερο σοκ δεν έχει προκύψει τόσο από την κομματική ιδιότητα και την κινητικότητα του φερόμενου ως δράστη όσο από το ατελείωτο 
φωτογραφικό υλικό που ο ίδιος αναρτούσε από εμφανίσεις, χειραψίες και προεκλογικές συνάξεις με κορυφαία στελέχη της ΝΔ. Χωρίς αυτό να συνεπάγεται γνώση ή ενοχή για τους φωτογραφιζόμενους, αναγνωρίζεται ότι ο επικοινωνιακός αντίκτυπος είναι τεράστιος. Και κατ' επέκταση, η πολιτική ζημιά.

Βασικά, όπως λέγεται, ο 53χρονος ήταν ισχυρός “κομματικός” σε τοπικό επίπεδο. Δηλαδή στην περιοχή των Σεπολίων. Αυτή η τοπική δύναμή του τον καθιστούσε χρήσιμο και απαραίτητο, για τη συλλογή ψήφων, σε όλους τους υποψηφίους βουλευτές της ΝΔ στην Α' Αθηνών. Αντίστοιχα, συνέβαινε το ίδιο για τις εκλογές στον δήμο της Αθήνας καθώς και για την Περιφέρεια Αττικής.

Λόγω της δικής του επιρροής, μάλιστα, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές του 2019 εξελέγη και η σύζυγός του -που είναι επίσης μέλος της ΝΟ.ΔΕ. Α2 Αθηνών- διαμερισματική σύμβουλος στο 4ο διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων με το συνδυασμό “Αθήνα Ψηλά” του Κώστα Μπακογιάννη. Στη συνέχεια, διορίστηκε και μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών,

Η αλήθεια επίσης είναι, από τις συζητήσεις και τα σχόλια που γίνονται, ότι η υπόθεση αυτή δεν θα “πόναγε” τόσο πολύ εάν δεν είχαν υπάρξει και κάποιες ...προηγούμενες. Για παράδειγμα, οι πρώτοι συνειρμοί έγιναν τόσο με την περίπτωση του Νίκου Γεωργιάδη, που ήταν εξ απορρήτων σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη πριν μπει στο “ψυγείο” μετά το γνωστό θέμα με τους ανήλικους στο εξωτερικό, όσο και με τους (νωπούς ακόμη) χειρισμούς στην υπόθεση ενός ακόμη εκλεκτού του Μεγάρου Μαξίμου, του Δημ. Λιγνάδη.

Στην όλη συζήτηση μια ειδική παράμετρο έχει και η “εκλογική” σημασία του 4ου διαμερίσματος. Καθώς περιλαμβάνει την πιο πολύπαθη περιοχή του κέντρου (μεταναστευτικό, εγκληματικότητα κλπ) και οι διαρροές προς τα δεξιά για τη ΝΔ τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλες, κάθε ψήφος εκεί “μετράει” πολύ. Και προφανώς ...κοστίζει.
Ο κοριός

Δεν υπάρχουν σχόλια: