Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

ΤΟ "ΚΛΑΜΑ" ΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΔΕΞΙΟΥ

Πηγή: Μανώλης Κοττάκης - "Εστία¨

 Πριν από μερικές ημέρες γράψαμε ότι «σαπίζουμε ταχέως». Δεν περιμέναμε όμως τόσο… ταχέως. Δύο βουλευτές της Ν.Δ. από τη νέα γενιά, ο Ανδρέας Πάτσης των Γρεβενών (ήδη διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα) και ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας της Μαγνησίας, κρεμάστηκαν στα «μανταλάκια» των περιπτέρων, γιατί μετέτρεψαν την ιδιότητα του μέλους της Ν.Δ. και της εθνικής αντιπροσωπίας σε επάγγελμα.

Ενώ ένα μεσαίο κομματικό στέλεχος της Ν.Δ., που το πρωί ήταν κομματάρχης υπουργών και παραγόντων του Μαξίμου στην Α΄ Αθηνών και στον Νότιο Τομέα και το βράδυ προαγωγός, ο Ηλίας Μίχος, ευρίσκεται ήδη στη φυλακή. Με συνέπεια να γίνει ρεζίλι η παράταξη στην κοινωνία και στις θύρες των ποδοσφαιρικών γηπέδων του Βορρά, όπου την Κυριακή αντήχησε το χυδαίο σύνθημα «Νέα Παιδεραστία».

Δεν είναι αυτή η παράταξη. Δεν είναι αυτός ο κόσμος της. Δεν είναι αυτές οι αξίες της. Δεν είναι αυτοί οι βουλευτές της. Δεν είναι αυτά τα στελέχη της. Εχω δεκάδες φίλους σε όλη τη χώρα, μητσοτακικούς, Καραμανλικούς, σαμαρικούς, τους ξέρω. Εχουν μείνει όλοι ενεοί. Αλλά για να φθάσουμε έως εδώ, υπάρχουν ευθύνες. Παύουν όλα αυτά -από ένα σημείο και μετά- να είναι τυχαίο μεμονωμένο γεγονός. Δείτε, παρακαλώ,

σε φωτογραφίες το πρόσωπο του Ανδρέα Πάτση ως νεοκλεγέντος βουλευτού και μετέπειτα ως ισχυρού πολιτικού-επιχειρηματικού παράγοντος. Δείτε το πρόσωπο του Ηλία Μίχου ως ενός μεσαίου στελέχους της Ν.Δ. και δείτε το μετά τη σύλληψή του ως μαστροπού.

Η εξουσία αλλάζει την όψη, αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά, τους δίνει άλλη μορφή. Σκληρή, αλαζονική, ανεξέλεγκτη. Γιατί ένας βουλευτής της Ν.Δ., ενός κατεξοχήν λαϊκού κόμματος, καταγγέλλεται ως «κοράκι» πλειστηριασμών του κοσμάκη; Γιατί ένα μεσαίο στέλεχος, που την ημέρα έτρεχε να οργανώσει τις εκστρατείες υπουργών και ποταμίσιων στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου, το βράδυ μεταμορφωνόταν σε αδίστακτο προαγωγό μικρών παιδιών;

Γιατί ο βουλευτής Μαραβέγιας έλαβε προέγκριση 4.600.000 ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο, με μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας της συζύγου του μόλις 5.000 ευρώ; Ποιος από ψηλά μεσολάβησε να λάβει προέγκριση δανείου και από συστημική τράπεζα… Μεγάλου βεληνεκούς (η οποία μετά τις αποκαλύψεις ανακλήθηκε), ούτως ώστε, με χρήματα φορολογουμένων από τον αναπτυξιακό νόμο και των καταθετών από την τράπεζα, να αγοράσει κλινικές οι οποίες θα επιδοτούνταν με 55.800 ευρώ ετησίως ανά ασθενή long Covid από τον ΕΟΠΥΥ; Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με βουλευτές ή μέλη ενός κόμματος.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με πρόσωπα που κάνουν μπίζνες σηκώνοντας τη σημαία της Ν.Δ.! Η ζημιά στην εικόνα της παράταξης στα μεσαία και τα λαϊκά στρώματα, που πασχίζουν για ένα δάνειο για την επιχείρησή τους αλλά δεν έχουν από το αρμόδιο υπουργείο ή από τις τράπεζες την αυτή μεταχείριση με τον βουλευτή Μαγνησίας, είναι τεράστια.

Η ζημιά σε όλους εκείνους που χάνουν τα σπίτια τους στους πλειστηριασμούς και μαθαίνουν ότι πίσω από αυτούς βρίσκεται και εταιρία βουλευτή της Ν.Δ. είναι ασύλληπτη. Η ζημιά σε όλους εκείνους που έχουν μικρά παιδιά και είδαν τη Ν.Δ. να θέτει αρχικώς σε αναστολή ιδιότητας τον Ηλία Μίχο και, για να τον διαγράψει, έπρεπε να χαλάσουμε τον κόσμο είναι ανυπολόγιστη. Ευχόμαστε και ελπίζουμε το «κακό» να σταματήσει εδώ. Και να μη ζήσουμε στο μέλλον και άλλες αποκαλύψεις για άλλα στελέχη. Κορυφαία ή μη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: