Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΡΗΣΗΣ: "ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΜΑΧΟΦΡΟΝΕΣ".

Σου δημιουργείται μια αίσθηση αμηχανίας όταν συναντάς σωστές επισημάνσεις ή ενδιαφέρουσες πληροφορίες στην "γεροντοκόρη της Δεξιάς", στην εφημερίδα "Εστία" και στην ακροδεξιά φυλλάδα "Δημοκρατία", -στις στήλες της οποίας συναντάς ότι πιο συντηρητική γραφίδα υπάρχει στον έντυπο τύπο- που θεωρείς ότι πρέπει να τις αναδημοσιεύσεις. 

Συμβαίνει όμως ένα γεγονός. Ο όμιλος ΜΜΕ του Φιλιππάκη από τότε που βρέθηκε ριγμένος στο μοίρασμα του κρατικού μπαγιόκου περνάει καθημερινά πριονοκορδέλα την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα στελέχη της. Και όπως είχε πει και ένας άλλος μακαρίτης πια "χριστιανο-πατριώτης" εκδότης, ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος: "Οι εθνικόφρονες πάνω απ' όλα είναι στομαχόφρονες".

Εχοντας, λοιπόν τις ρίζες τους στην συντηρητική παράταξη, και εξακολουθώντας να διατηρούν "πηγές", -από τον Κοττάκη της "Εστίας" μέχρι τον Κρανιδιώτη της "Δημοκρατίας"-, οι αρθρογράφοι του Ομίλου Φιλιππάκη, πληροφορούνται τι συμβαίνει στα ενδότερα της "γαλάζιας πολυκατοικίας", και σήμερα, για τους λόγους που αναφέραμε, έχουν ανοίξει μέτωπο με την Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. (Στο μέλλον και αν αλλάξουν οι σημερινές συνθήκες, δεν θα θα μας εντυπωσιάσει καθόλου αν υπάρξει οβιδιακή μεταμόρφωση στην πολιτική κατεύθυνση αυτού του Ομίλου).

Ετσι, λοιπόν, το πρωτοσέλιδο χτύπημα που έχει όμως σήμερα η εφημερίδα "Δημοκρατία",

μπορείς να το εντάξεις στην ρήση: "Κοίτα στο σύγγραμμα και γάμα τον συγγραφέα". Είναι μια εικόνα της δημοσιογραφίας 108 που έχουμε. (Πάει πολύ φυσικά αυτό το έντυπο να κάνει μαθήματα παρεχόμενης μαζικής πληροφόρησης, αλλά είπαμε αυτό να το προσπεράσουμε)  

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Τώρα τον ανακάλυψαν τα «συστημικά» media;

ΞΑΦΝΙΚΑ, όλοι ανακάλυψαν τις παράνομες δραστηριότητες του Πάτση. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ως εκ θαύματος, κατακεραύνωσαν τον βουλευτή τον οποίο είχε καταγγείλει η «δημοκρατία» από τον Φεβρουάριο του 2020. Τότε σιωπούσαν. Ούτε ένας δεν αναπαρήγαγε το δημοσίευμα της «δημοκρατίας». Κανένα τηλεοπτικό κανάλι δεν ερεύνησε αν όντως ο βουλευτής είχε εισπρακτική εταιρία.

Τώρα που διαγράφει (δηλαδή εκ των υστέρων), κανάλια κα ιστοσελίδες είδαν το φως το αληθινό. Τώρα που σύσσωμη η κυβέρνηση, προκειμένου να αμυνθεί, ρίχνει τον Πάτση στην αρένα, είναι αργά.  Η δημοσιογραφική έρευνα πρέπει να προηγείται των εξελίξεων, όχι να τρέχει τελευταία καταϊδρωμένη πίσω από τα γεγονότα

Δεν υπάρχουν σχόλια: