Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΜΑΛΑΚ@ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚ@ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ!!!

Στήθηκε ένα ψιλοπανηγυράκι από τους χρήστες του twitter μετά την εκλαΐκευση της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής που έκανε σε τηλεοπτική του παρουσία ένας απ' τους 'αριστους" βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Και μιλάμε ότι ακούσαμε τόσο βαθυστόχαστες απόψεις που μόνο ένας εθνοπατέρας του μεγέθους του Κωνσταντίνου Κυρανάκη θα μπορούσε να συλλάβει.

 Να μην σας στερήσουμε τέτοιες βαθυστόχαστες απόψεις. Απολαύστε λεχθέντα από Κυρανάκη: «Προφανώς και όλοι θα θέλαμε ο ΦΠΑ να είναι χαμηλότερος. Τι συμβαίνει όμως εδώ; Ναι, ο πλούσιος και ο φτωχός – δεν μου αρέσουν αυτές οι λέξεις αλλά ας τις χρησιμοποιήσω και εγώ για την οικονομία της συζήτησης – έχουν διαφορά στην κατανάλωση. Δηλαδή τι συμβαίνει εδώ; Θα πληρώσουν μεν τον ίδιο φόρο στα μακαρόνια, όμως ένας πλούσιος που έχει περισσότερα χρήματα θα καταναλώσει και περισσότερο. Άρα η μεγαλύτερη κατανάλωση, τα περισσότερα πακέτα μακαρόνια, να το πω έτσι, αποδίδουν παραπάνω ΦΠΑ στα κρατικά ταμεία από τα οποία επιλέγει η κυβέρνηση να ενισχύσει αδύναμους και μεσαία τάξη».

Οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι καλύτερα να δίνουμε τον λόγο στους χρήστες του twitter να σχολιάζουν τέτοιες οικονομικές αναλύσεις:







Δεν υπάρχουν σχόλια: