Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Λ. ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Έχει μείνει ακόμη ένας να τακτοποιηθεί και τελειώσαμε ρε ξεφτίλες - ο σύντροφος Κώστας Καραμανλής.
Ο διορισμός του Λευτέρη Ζαγορίτη στη θέση του επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής του Συνηγόρου του Καταναλωτή αποδεικνύει ότι μερικές πρακτικές μένουν ίδιες και απαράλλακτες ακόμα και μέσα στην κρίση...
Ο κ. Ζαγορίτης (πρόταση του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια, αλλά και του προκατόχου του Κωστή Χατζηδάκη) εκτός των λοιπών τυπικών προσόντων, έχει στο βιογραφικό του και ακόμα δύο προτερήματα που προφανώς υπερέχουν των υπολοίπων. Υπήρξε πρώην βουλευτής της ΝΔ,
στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή και γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος από το 2006 έως το 2010.
Στις προηγούμενες κομματικές,
και πολιτικές του ιδιότητες αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας (ενέκρινε τον διορισμό του) και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Απευθυνόμενη τόσο στον ίδιο όσο και στον παριστάμενο υπουργό Ανάπτυξης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να καταλάβει τη θέση μιας ανεξάρτητης αρχής ένα πρόσωπο που έχει σαφές στίγμα ενός κόμματος που βρίσκεται στην κυβέρνηση.

«Αυτή είναι η ακομμάτιστη μεταρρύθμιση που προωθείτε;» ανέφερε σκωπτικά η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Ζαγορίτης, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δεσμεύτηκε ότι θα λειτουργήσει με αντικειμενικότητα και αμεροληψία στη βάση της διαφάνειας και του νόμου.

Τελικά ο διορισμός του εγκρίθηκε μόνο από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

Όπως πάντως προαναφέραμε ο Λευτέρης Ζαγορίτης δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο στέλεχος των δύο κομμάτων που τακτοποιείται.

Έχουν προηγηθεί σειρά τέτοιων διευθετήσεων. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Εύα Καϊλή: η νέα ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, είχε τοποθετηθεί προηγουμένως στο Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας.

Νίκος Ζωίδης: πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα. Απέτυχε να εκλεγεί στις εθνικές εκλογές του 2012, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να αναλάβει καθήκοντα γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Δήμητρης Λιντζέρης: πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά. Πέρασε και αυτός από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον διορισμό του στη θέση του προέδρου του ΕΟΦ.

Άγγελος Τόλκας: πρώην βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ, νυν επικεφαλής του ΕΛΟΤ.

Γρηγόρης Αποστολάκος: Μετά από δύο κοινοβουλευτικές θητείες (2007-2009) και (2009-2012) δεν κατάφερε να επανεκλεγεί βουλευτής Λακωνίας με την ΝΔ. Εντάχθηκε όμως και αυτός στη λίστα των "βολεμένων" καθώς διορίστηκε πρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Βασίλης Έξαρχος: βουλευτής Λαρίσης του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2004, του 2007 και του 2009. Πρόεδρος τώρα στον ΕΛΓΑ.

Στέλιος Στασινόπουλος: ο τελευταίος δεν πέρασε από τα κοινοβουλευτικά έδρανα. Η στενή του σχέση όμως με τον Αντώνη Σαμαρά ήταν το «διαβατήριο» που τον μετέφερε από την ΔΟΥ της Μεσσηνίας, στο ΣΔΟΕ όπου και διορίστηκε ως επικεφαλής.

Χρήστος Παπουτσής: πρώην πρόεδρος της ΕΦΕΕ, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρώην κοινοτικός επίτροπος, πρώην υπουργός διαφόρων χαρτοφυλακίων. Η αποτυχία του να εκλεγεί στις εκλογές του 2012 θεωρήθηκε από πολλούς ότι ήταν η αυλαία της πολιτικής του καριέρας. Διαψεύστηκαν όμως όλοι, καθώς παρά τις μεγάλες αντιδράσεις τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ως εκπρόσωπος στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Γιάννης Βούρος: ήταν εκπρόσωπος του νέου αίματος που έφερε στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009. Στις εκλογές του 2012 δεν έλαβε μέρος. Από τον Μάιο του 2013 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας. [thetoc]


Epikairo: Ενόσω ο Βενιζέλος ετοιμάζεται να ''σηκώσει ψηλά τη σημαία του μέλλοντος του ΠΑΣΟΚ'' διορίζοντας μέχρι και τον πρώην γραμματέα της ΝΔ, οι λοιποί της Κ.Ο., της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και οι υποστηρικτές του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ, γίνονται συνένοχοι και συνεργοί με τη σιωπή τους. Κανείς δε μιλάει, δε βγαίνει επίσημα να καταγγείλει αυτή την κατ᾽ εξακολούθηση αλητεία, άλλωστε προηγούνται οι καρέκλες, προηγείται το πολιτικό τους μέλλον, προηγείται το ατομικό συμφέρον και η δήθεν κυβερνητική σταθερότητα που δε μπορεί να επιτευθεί χωρίς τον Ζαγορίτη στην Ελλάδα και το γιο του στην Ευρώπη.


Έχει μείνει ακόμη ένας να τακτοποιηθεί και τελειώσαμε ρε ξεφτίλες -ο σύντροφος Κώστας Καραμανλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: