Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΑΠΟΛΟΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ #ΣΑΜΑΡΑΣ_ΔΕΘ

Εντονα διλημματική, με πολλές, σκληρές αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ -τον οποίο κατονόμασε επανειλημμένα- ήταν η ομιλία του πρωθυπουργού από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. [theTOC]:
Αφού ανέφερε πως η ελληνική οικονομία «περνάει από την κατρακύλα στην ανάκαμψη», σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα είναι ακόμη πληγωμένη, αλλά σηκώνεται όρθια» και μετά τις αναφορές στις φορολογικές ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε ή μετέθεσε στο μέλλον, ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε με δριμύτητα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οταν πριν από ένα χρόνο κάτι άρχισε να αλλάζει, κάποιοι ενοχλήθηκαν, ειρωνεύτηκαν την ελληνική επιτυχία. Διακινούσαν σενάρια καταστροφής, αλλά διαψεύστηκαν», σημείωσε, για να συνεχίσει λέγοντας: «Υπάρχουν κι εκείνοι που κάνουν ότι μπορούν για να μην αλλάξει τίποτα,
να μην βγούμε από την κρίση. Αντιστέκονται λυσσαλέα σε κάθε ιδιωτικοποίηση. Απειλούν τον επενδυτή, με μένος δεν θέλουν τις επενδύσεις... Δεν ήθελαν να ακούσουν κουβέντα για τους λαθρομετανάστες. Θέλουν μια Ευρώπη ξέφραγο αμπέλι. Αλλά δεν τους πέρασε... Υποκινούσαν διαδηλώσεις κάθε μέρα. Αλλα ο κόσμος δεν τους ακούει. Εχει καταλάβει ο κόσμος ποιός υπονομεύει το μέλον του... Υπερασπίστηκαν και ακραίους τρομοκράτες. Στελέχη τους πηγαίνουν μάρτυρες υπεράσπισής τους. Είναι αντίθετοι ακόμη και σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Κάλυπταν τους κουκουλοφόρους που έκαιγαν την Αθήνα. Ακόμη το προσπαθούν, αλλά δεν τους περνάει... Οποιος δεν σέβεται την δημοκρατική νομιμότητα, όποιος χωρίζει τη βία καλή και κακή, δεν είναι υπεύθυνος».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη ομιλία του Θ.Δρίτσα από το βήμα της Βουλής περί εξόδου της χώρας από το ΝΑΤΟ, ο κ. Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά: «Ζητούν να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ την ώρα που άλλες χώρες παρακαλούν να μπουν. Αν δεν ήμασταν στο ΝΑΤΟ ποιός θα απαντούσε στον Ερντογάν ότι υπάρχει μόνο μια Κύπρος;»

Ο πρωθυπουργός «χρέωσε» στον ΣΥΡΙΖΑ θέσεις ακραίου λαϊκισμού, λέγοντας πως ευθύνη για την κρίση έχουν όσοι κυβέρνησαν, αλλα και όσοι δεν κυβέρνησαν χύνοντας το δηλητήριο του λαϊκισμού. «Αναμάρτηροι δεν υπάρχουν, αδιόρθωτοι υπάρχουν. Στηρίζουν καταλήψεις ΑΕΙ, συντεχνίες που κατέβαζαν διακόπτες, θέλουν την πιό σκληρή φορολογία. Αυτοί μας κουνούν το δάχτυλο», είπε ο κ. Σαμαράς.

Ομως η κορύφωση της κριτικής του πρωθυπουργού προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την χώρα την ωρα της απογείωσης. Δεν διστάζουν να παίξουν με το Σύνταγμα. Πασχίζουν να ρίξουν την κυβέρνηση με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αλλά τα πράγματα δεν πάνε καλά γι αυτούς. Λένε διαρκώς ότι δεν θα μπορέσουμε να εκλέξουμε πρόεδρο Δημοκρατίας, όπως έλεγαν ότι δεν έχουμε τη δεδηλωμένη ή προσπαθώντας να ρίξουν την κυβέρνηση στο πεζοδρόμιο. Δεν τα κατάφεραν. Τώρα όλο και περισσσότεροι δεν το αμφισβητούν (σσ ότι μπορούμε να εκλέξουμε Πρόεδρο). Αλλά αν ξεκινήσει μιά πρόωρη προεκλογική εκστρατεία θα πάνε όλα χαμένα...Τώρα είναι που πρέπει να μην επιστρέψουμε στον λαϊκισμό. Γιατί όσα κερδήθηκαν με θυσίες, μπορούν να χαθούν πολύ εύκολα. Ποιός το θέλει; Για να ξαναγυρίσουμε στο χάος;..Στην Ελλάδα που βρίσκεται τόσο κοντά στο ηφαίστειο της κρίσης με τον εμφύλιο στην Ουκρανία, τον θρησκευτικό πόλεμο στην Αφρική, την κρίση στην Συρία με τους αποκεφαλισμούς που παγώνουν ολόκληρο τον κόσμο, αντί να θωρακίσουμε την ασφάλεια που μας προσφέρει η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, θέλουν να μπούμε σε προστριβές με τους εταίρους μας. Θα ήταν πολιτική αυτοκτονία. Θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα στην περιπέτεια».

Και ο πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του θέτοντας το δίλημμα: «Δύο είναι οι δρόμοι που υπάρχουν. Ο ένας λέγεται αλήθεια, φιλότιμο. Ο αλλος ψέμα, υποκρισία.Δεν έχω αμφιβολία για το τι θα διαλέξουν οι Ελληνες».

ΣΧΟΛΙΟ: O Σαμαράς έχει εγκαινιάσει την αντιδημοκρατική πρακτική να κάνει μια ομιλία στο Βελλίδειο, όπου δεν μπορεί να δεχθεί την βάσανο των ερωτήσεων των δημοσιογράφων και να καθαρίζει τόσο απλά την ιστορία "ΔΕΘ" χωρίς αντίλογο. Η χθεσινή ομιλία του Σαμαρά ήταν μια ομιλία βγαλμένη ακόμα μια φορά από χρονοντούλαπο, με έντονα παραληρηματικό ύφος, με πινελιές του γνωστού πλέον σαμαρικού "κουτσαβακισμού".

Ήταν μια ομιλία του "πάντα όλα", από την Αμφίπολη και τους τζιχαντιστές, μέχρι τους τρομοκράτες και την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ. Μια ομιλία ισοπεδωτική, βαθιά απολίτικη, που απλά συνέραψε την τρέχουσα ειδησεογραφία, σερβιρίζοντάς την ως πολιτική τοποθέτηση, αναμεμιγμένη με έντονα δεξιά ανακλαστικά.

Τι φανερώνουν όλα τα παραπάνω, όπως συμπυκνώνονται στην τελευταία αποστροφή του Σαμαρά περί διπόλου ανάμεσα στην αλήθεια και το φιλότιμο Σαμαρά-Βενιζέλου και το ψέμα-υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει τον παραμικρό ιδεολογικό μανδύα, δεν ασκεί την παραμικρή πολιτική, παρά το μόνο που την νοιάζει είναι η πάση θυσία διατήρησή της στην εξουσία, η οποία αποτελεί και το μόνο της ιδεολόγημα.


Αυτό το ιδεολόγημα μπορεί να δικαιολογήσει τα πάντα, τον αχταρμά, τον χυλό, το ψέμα, την υποκρισία που έβγαλε σε ακόμα μια ομιλία του ο Σαμαράς. Είναι μαέστρος στο να διαχειρίζεται το χάος και το τουρλουμπούκι, κι αυτό προσπάθησε να περάσει και χθες. Αυτή η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια, δεν έχει κανένα φιλότιμο, ενώ είναι εθισμένη στο ψέμα και την υποκρισία..

Δεν υπάρχουν σχόλια: