Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Η ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
O Lucien Beaumont είναι ένας πολύ τυχερός άνθρωπος. Αφενός, γιατί κάνει μια από τις πιο συναρπαστικές δουλειές του κόσμου. Είναι οδηγός-ξεναγός στην αφρικανική σαβάνα. Αφετέρου, διότι μπροστά του εξελίχτηκε ένα θέαμα, που ο ίδιος παρακαλούσε να του συμβεί χρόνια τώρα.
Τον Οκτώβρη που μας πέρασε, βρέθηκε μπροστά σε μια αγέλη λιονταριών τα οποία έπαιζαν με κάτι που τους φαινόταν πολύ ενδιαφέρον. Δεκατρία θηλυκά και τέσσερα αρσενικά αιλουροειδή, στο πάρκο Londolozi Game Reserve στη Νότιο Αφρική, είχαν περικυκλώσει έναν δύστυχο σκαντζόχοιρο, που σίγουρα είχε και καλύτερα πράγματα να κάνει από το να γίνει δείπνο εκείνο το βράδυ. 
Προφανώς αυτό σκεφτόταν και ο ίδιος αφού,
με αποφασιστικότητα και δυναμισμό, ποντάροντας φυσικά στην αγκαθωτή πανοπλία του, κατόρθωσε να αποκρούσει τις επιθέσεις των λιονταριών. Τα τελευταία, μάλιστα, στο video δείχνουν σαν έκπληκτα που δεν κατάφεραν να συμπεριλάβουν στο μενού τους το μικρό θηλαστικό και απομακρύνονται χάνοντας το ενδιαφέρον
τους.


Αυτές οι μακριές βελόνες στην πλάτη του σκαντζόχοιρου, που τις υψώνει και τις ταρακουνά σαν παιδική κουδουνίστρα όταν βρίσκεται σε κίνδυνο, έχουν ένα κούφιο μέρος στην κάτω πλευρά που τις κάνει ιδανικό εργαλείο για κροτάλισμα. Βαδίζοντας βαριά, κουνώντας τις βελόνες της ράχης, γρυλίζοντας, σαν να πρόκειται για φοβερό και τρομερό εχθρό που κατεβαίνει σε μάχη, ο συγκεκριμένος προσπάθησε με επιτυχία να απομακρύνει τις θρασύτατες μεγάλες γάτες από το να παίξουν μαζί του και να τραφούν από τη σάρκα του. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι γενικά τα λιοντάρια μπορεί να τρώνε πού και πού κάποιο σκαντζόχοιρο, αλλά δεν τον συμπεριλαμβάνουν στο βασικό τους διαιτολόγιο. Ο εν λόγω, πάντως, κατάφερε να ζήσει ακόμη μια μέρα και να αποδείξει ότι θέλει τρόπο κι όχι κόπο να νικήσεις έναν εχθρό, που είναι πολύ δυνατότερος από σένα (μας θυμίζει κάτι αυτό;). Τυχερός ο μικρούλης. Σαν τον άνθρωπο που τον έκανε διάσημο.
*H Γιώτα Παναγιώτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Οι σπουδές της περιστράφηκαν γύρω από τον τουρισμό. Όταν δεν γράφει για θέματα σχετικά με γεύσεις ή πολιτιστικά, διαβάζει, μαγειρεύει και κάνει το χάμστερ τρέχοντας, μέχρι εξάντλησης, γύρω από το γήπεδο της γειτονιάς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: