Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

«ΧΥΛΟΠΙΤΑ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!

Ως γνωστό εδώ και καιρό Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ… φλερτάρουν τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, ενώ προσφάτως καλλιέργησαν την εντύπωση πως ο Τσίπρας θα ήταν προσκεκλημένος ως παρατηρητής στην σύσκεψη των Ευρωπαίων σοσιαλιστών ηγετών.

Είναι γνωστή η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου να ρίξει «γέφυρες» συνεργασίας με τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να πιέσει παράλληλα και το ΠΑΣΟΚ εδώ στην Ελλάδα να συναινέσει και στη συνέχεια να… διεμβολίσει το χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο, η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με Ευρωπαίους Σοσιαλιστές δεν επήλθε ποτέ και μάλλον δεν θα γίνει ποτέ, αφού, όπως αποκαλύπτει το TheTOC.gr, υπάρχει εσωτερική αλληλογραφία του μέλους της Ε.Ε. του PES (Ευρωπαίων Σοσιαλιστών) Εστέλα Πινέιρο η οποία απαντά σε ερώτηση στελεχών του κόμματος για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ηγετών πριν από την Σύνοδο Κορυφής.
Η κ. Πινέιρο ξεκαθαρίζει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει κληθεί να συμμετέχει ως παρατηρητής και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι πιθανή μία πρόσκλησή του ούτε τις επόμενες ημέρες.
«Dear …………………,

I hope you are doing great!
Tsipras is not invited to the PES pre Council meeting on the 18th of February.
Yours in solidarity,
Estela»
Μετάφραση:
«Αγαπητέ….
Εύχομαι να είσαι καλά. Ο Τσίπρας δεν έχει προσκληθεί στην συνάντηση του PES στις 18 Φεβρουαρίου πριν από την Σύνοδο Κορυφής.
Με αλληλεγγύη
Εστέλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: