Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΗΚΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!

«Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στην Τουρκία, αφού έκλεισαν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους δύο γέφυρες στον Βόσπορο και η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι μαχητικά αεροσκάφη πετούν πάνω από την πρωτεύουσα Άγκυρα, με πυροβολισμούς να ακούγονται.

Παράλληλα, τα τανκς έχουν βγει στους δρόμους, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο και στις φωτογραφίες.

Τούρκος πρωθυπουργός: «Απόπειρα πραξικοπήματος- Θα πληρώσουν οι υπεύθυνοι»
Πάντως, μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Γιλντιρίμ,
να κάνει λόγο ευθέως για πραξικόπημα σε δήλωσή του. «Μια ομάδα μέσα στο Στρατό έχει εμπλακεί σε μια απόπειρα πραξικοπήματος. Οι δυνάμεις ασφαλείας κάνουν ό, τι είναι απαραίτητο για την επίλυση της κατάστασης. Οι υπεύθυνοι για την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος θα πληρώσουν το υψηλότερο τίμημα», δήλωσε ο Γιλντιρίμ.
Την ίδια στιγμή, το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μεταδίδει την πληροφορία ότι μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στην Άγκυρα.
Τουρκικός Στρατός: «Πήραμε την εξουσία της χώρας»- Άφαντος ο Ερντογάν!
Με τις πληροφορίες, που καταφτάνουν από τη γειτονική Τουρκία να είναι συγκεχυμένες και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης να έχουν μπλοκαριστεί, όπως και οι επικοινωνίες να είναι δύσκολες, ο Τουρκικός στρατός, σε δήλωσή  του, ανέφερε ότι έχει λάβει την εξουσία της χώρας, επικαλούμενος «δημοκρατική τάξη και ανθρώπινα δικαιώματα». «Όλες οι υπάρχουσες εξωτερικές σχέσεις θα συνεχίσουν», ξεκαθαρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: