Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ... ΧΑΔΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ NOOR 1

                                   Αθωώθηκαν 15
Την ενοχή για 15 από τους 30 κατηγορούμενους που κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά για την υπόθεση του πλοίου Noor 1 με του δυο τόνους ηρωίνης και αντιμετωπίζουν παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δικαστήριο.
Για 15 άτομα το δικαστήριο έκρινε οτι δεν προκύπτουν ενδείξεις ενοχής τους (ανάμεσά τους ο ιδιοκτήτης του πλοίου, αλλά και τα μέλη του πληρώματος), ενώ για 2 ακόμη εμπλεκόμενους το δικαστήριο έπαυσε την ποινική τους δίωξη λόγω θανάτου.
Ο Αιμίλιος Κοτσώνης (μέλος της διοίκησης του Ολυμπιακού) είναι ανάμεσα σε αυτούς που αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών για την ένταξη και συγκρότηση της οργάνωσης και κατηγορείται,
μόνο για απλή συνέργεια στην διαμετακόμιση των ναρκωτικών.
Το «Noor One» εντοπίστηκε τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα από άνδρες της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν στα χέρια τους τότε οι ελληνικές Αρχές, τα ναρκωτικά που φορτώθηκαν στο πλοίο ανοιχτά του Ομάν με προορισμό την Ελλάδα, θα έφθαναν αρχικά στην Αθήνα και στην συνέχεια θα προωθούνταν οδικώς στην Ευρώπη.

Κατά την κατηγορία πεντακόσια πενήντα κιλά ηρωίνης μεταφέρθηκαν αρχικά με αυτοκίνητα από το πλοίο σε έπαυλη στη Φιλοθέη, ενώ τα υπόλοιπα 1.550 κιλά ηρωίνης καταλήγουν σε δύο αποθήκες στο Κορωπί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: