Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Ο ΚΩΝ. ΑΛΕΞΑΚΟΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠ-ΙΚΟΥΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η είδηση της απόφασης του συνόλου των αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου Σάμου να αρνηθούν να χορηγούν αναισθησία σε περιπτώσεις διακοπής κύησης, εκτός αν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι κινδύνου της ζωής ή της υγείας της εγκύου.
Ο ΚΩΝ. ΑΛΕΞΑΚΟΣ με αφορμή αυτό το περιστατικό θυμήθηκε τον νόμο της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου το 1986 και μοιράστηκε τις σκέψεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.
Όπως έγραψε απευθυνόμενος στους αναισθησιολόγους της Σάμου: «Για τους Τραμπ-ικούς αναισθησιολόγους της Σάμου και την άρνησή τους να συμμετέχουν σε αμβλώσεις. Ο νόμος του Ανδρέα Παπανδρέου "«που κατέστρεψε τη χώρα»" (1609/1986): ‘’Η μέριμνα για την προστασία της γυναίκας και την εξασφάλιση περίθαλψης σε οργανωμένες νοσηλευτικές μονάδες κατά την διακοπή της εγκυμοσύνης είναι υποχρέωση της πολιτείας’’».
Μάλιστα, υπενθύμισε και τον νόμο του Καραμανλή: «Ο νόμος του Καραμανλή που όντως κατέστρεψε τη χώρα, αφού τη χρεοκόπησε, 20 χρόνια μετά (3418/2005): ‘’Ο ιατρός μπορεί να επικαλεσθεί τους κανόνες και τις αρχές της ηθικής συνείδησής του και να αρνηθεί να εφαρμόσει ή να συμπράξει στις διαδικασίες τεχνητής διακοπής της κύησης…’’».
Υ.Γ. για την σύνδεση με το σήμερα: και ο Καραμανλής είχε υπουργό τον Καμμένο»,


Εξάλλου, διευκρίνισε αφενός πως «κανείς δεν εξαναγκάζει κανέναν για τίποτα. Αν διαφωνούν με τις υπηρεσίες που καλούνται να προσφέρουν να φύγουν από το ΕΣΥ – ας πάνε στον ιδιωτικό τομέα και ας επιλέγουν τα χειρουργεία τους. Πολύ φοβάμαι, όμως, πως εδώ παρακολουθούμε «ασκήσεις πολιτικής» με τη σιγουριά της θέσης στο ΕΣΥ» και αφετέρου πως «ο Τραμπ πέρασε την αντίστοιχη απόφαση τον Ιανουάριο του 17 – ήταν από τις πρώτες του. Γι’αυτό και ο χαρακτηρισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: