Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΆΜΦΙΣΣΑΣ: ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Ιούνιος 2014 και η περιπέτεια του Γ.Ν.Άμφισσας ξεκινά. Κλείνει η παθολογική κλινική και το νοσοκομείο έχει χάσει ήδη το θεμέλιο λίθο του. Προσπάθειες επί προσπαθειών,υποσχέσεις για γιατρούς ειδικευμένους, γιατρούς επικουρικούς αλλά τελικά εως σήμερα τρία χρόνια μετά, αποτέλεσμα κανένα.
Στο μεταξύ επειδή όλα δουλεύουν καλά στέλνεται και ένας αναισθησιολόγος στη Λαμία, εκθέτοντας  σε κίνδυνο, με αυτό τον τρόπο έναν ολόκληρο νομό. Ευτυχώς- γιατί πρυτάνευσε η λογική; ή γιατί το θέμα έφτασε στον εισαγγελέα;-ο αναισθησιολόγος γύρισε.
 Έπειτα από λίγο διαπιστώνεται ότι με βάση το νέο οργανισμό (o οποίος πότε ισχύει και πότε δεν ιχύει), δεν υπάρχει πνευμονολογική κλινική και εως εκ΄τούτου ο τα πνευμονολογικά περιστατικά που έως τώρα νοσηλεύονταν θα διακομίζονται και αυτά.
 Για να φτάσουμε στο σήμερα. Ο μοναδικός χειρούργος οφθαλμίατρος που υπηρετεί στο νοσοκομείο αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μιας μεγάλης λίστας ασθενών με καταράκτη,
λόγω βλάβης του μικροσκόπιου με το οποίο χειρουργεί. Η διοίκηση δηλώνει ότι αδυνατεί να προμηθευτεί τον εν λόγω μηχάνημα αλλά δεν δέχεται και καμία από τις εναλλακτικές λύσεις, που ο ίδιος ο γιατρός προτείνει προκειμένου να βοηθήσει στην προμήθεια του. 
 Επίσης ήδη δεν λειτουργούν τα πλυντήρια-σιδερωτήρια, χαλάει συχνά πυκνά το μηχάνημα οστικής μάζας, γίνεται οικονομία σε αντιδραστήρια, φάρμακα,  το ΕΚΑΒ έχει γίνει ταξί κ.ο.κ.
 Τα δελτία τύπου της διοίκησης όμως, μας ενημερώνουν ότι όλα βαίνουν καλώς. Γίνονται ανακοινώσεις που εξάρουν τη συμπεριφορά και το έργο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού ,αλλά ταυτόχρονα το εκθέτουν και το υποβαθμίζουν. Πρόσφατα παράδειγμα, είναι η απαγόρευση σε χειρουργό του νοσοκομείου μας να εκπαιδευθεί για 6 μήνες σε νοσοκομείο των Αθηνών, με τι δικαιολογία να μην πληγεί και η χειρουργική κλινική.
 Μα τι έχει μείνει όρθιο; Η κατηφόρα πια δεν έχει τελειωμό. Και μην εκβιάζετε το προσωπικό ότι με το να αντιδρά , να διεκδικεί τα αυτονόητα ή να δημοσιοποιεί  τα προβλήματα, απειλείται με κλείσιμο το νοσοκομείο. Οι άνωθεν εντολές που επιβάλουν μείωση του προϋπολογισμού και οι κακές διοικητικές επιλογές σας το κλείνουν. 

Ο Πρόεδρος                               Η Γεν. Γραμματέας

Χ.ΤΣΑΜΗΣ                                 Γ.ΣΑΜΠΑΝΗ





amfissapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: