Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΦΟΡΟΛΟΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΔΕΙΤΕ ΕΑΝ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ 1.000 ΕΥΡΩ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της μεγάλης φορολοταρίας Δεκεμβρίου, με την ΑΑΔΕ να έχει ανακοινώσει ήδη μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, τους 10.000 τυχερούς της σημερινής μεγάλης λοταρίας αποδείξεων, για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου και τον Νοέμβριο, στους οποίους θα διανεμηθούν από 1.000 ευρώ. 
Η κλήρωση για τις συναλλαγές του Δεκεμβρίου θα γίνει στο τέλος Ιανουαρίου.
Τα χρηματικά έπαθλα του Προγράμματος Δημοσίων Κληρώσεων είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.
Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ θα αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στον προσωπικό λογαριασμό των τυχερών στο TAXIS. Η καταβολή των ποσών στους τυχερούς θα γίνει στις 29 Δεκεμβρίου.
Οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερώνονται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ στη διεύθυνση www.aade.gr και
από εκεί στις «Δημόσιες Κληρώσεις», όπου θα μπορούν να δουν εάν είναι ανάμεσα στους τυχερούς.
Στην κληρωτίδα μπήκαν οι λαχνοί που έχουν ήδη οι φορολογούμενοι και αντιστοιχούν στις δαπάνες που πραγματοποίησαν με πιστωτικές κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικών συναλλαγών από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο του 2017 καθώς και τον μήνα Νοέμβριο, δηλαδή για 10 μήνες. Οι αριθμοί των λαχνών είχαν αναρτηθεί νωρίτερα στο TAXIS και ο κάθε φορολογούμενος μπορούσε να ενημερωθεί για το πόσους και ποιούς έχει στην κατοχή του με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής του σε αυτό.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για δέκα διαφορετικές κληρώσεις – μία για κάθε έναν μήνα – οι οποίες διεξήχθησαν σε ειδική αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Με βάση τον σχεδιασμό οι κληρώσεις είχαν προγραμματισθεί να ξεκινήσουν από το πρωί.

Τα χρήματα θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό ΙΒΑΝ που έχει δηλώσει ο ενδιαφερόμενος στο TΑΧΙSnet.
Αν οι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, θα έχουν ένα περιθώριο 3 μηνών μετά την αποστολή του σχετικού μηνύματος.
Αν δεν δηλωθεί λογαριασμός μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, τότε σειρά παίρνουν οι αναπληρωματικοί δικαιούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: