Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΙΖΝΕΣ

Θυμάστε πως, τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο και ο Αντώνης Σαμαράς είχαν απορρίψει το σχέδιο της Τρόικας για τη δημιουργία Υπέρταμείου, που θα αξιοποιούσε το σύνολο της δημόσιας περιουσίας, για να ξεπληρώσουμε ένα μέρος του χρέους μας.
Ότι δεν έκαναν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, το έκανε για την Tρόικα, ο κ. Αλέξης Τσίπρας. Το 2016 υπέγραψε για τη δημιουργία του ταμείου, το οποίο έχει διάρκεια 99 χρόνια μέχρι το 2115.
Τωρα ήρθε η στιγμή , την τελευταία μέρα αυτού του έτους, να μεταφερθούν στο υπερταμείο, όλες οι ΔΕΚΟ.
Έτσι ολοκληρώνεται μια φάση της μεταβίβασης της δημόσιας περιουσίας, σ' ένα υπερταμείο που δεν μπορεί να λάβει απόφαση , εάν δεν συμφωνήσει ένας από τους δυο εκπροσώπους της τρόικας που μετέχουν σ' αυτό. Δηλαδή με λίγα λόγια το Ταμείο και η δημόσια περιουσία ελέγχονται πλήρως από τους ξένους,
άσχετα αν τυπικά την πλειοψηφία στο ΔΣ εχει η ελληνική πλευρά .
Ο φιλόδοξος στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν είναι μόνο να πουληθούν οι ΔΕΚΟ, άλλωστε έχει ξεκινήσει η διαδικασία με τη ΔΕΗ, τις εταιρίες ύδρευσης, τη ΔΕΣΦΑ κ.α.
Είναι και η δημιουργία ισχυρών σχέσεων με τους αγοραστές, σχέσεις που θεωρούνται αναγκαίες , από ένα κόμμα που θέλει να αποκτήσει καθεστωτικά χαρακτηριστικά και να παραμείνει ως ο έτερος πόλος, στο πολιτικό σύστημα της χώρας.
Ήδη μια μικρή ομάδα γύρω από τον πρωθυπουργό, συζητά με την άνεση πωλητή αυτοκινήτων, την εκχώρηση των δημοσίων επιχειρήσεων, κυρίως του ενεργειακού τομέα, συνδιαλέγεται χωρίς ιδεολογικές ενοχές με μεγαλοπαράγοντες, με βιομηχάνους και επενδυτές. Όλα αυτά με διακριτικότητα, μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ελλοχεύουν ακόμα κίνδυνοι αντιδράσεων, από ορισμένα κατάλοιπα της ριζοσπαστικής αριστερής συνείδησης, Του πάλαι ποτέ επαναστατικού κόμματος που διαθέτουν ορισμένα στελέχη.
Στην κοινωνία - και όχι στο κόμμα- πολλοί θυμούνται ακόμα τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα, για την απαίτηση της τρόικας να δημιουργηθεί αυτό το υπερταμείο.
Τότε χαρακτήριζε, αυτό που σήμερα κάνει ο ίδιος, ως προδοσία για τον ελληνικό λαό: "Ας το καταλάβουν όσοι σχεδιάζουν ένα τέτοιο σχέδιο εκποίησης. Ας το καταλάβουν ότι πολύ σύντομα θα χάσουν τα αυγά και τα πασχάλια. Πολύ σύντομα όσοι πλιατσικολόγοι ετοιμάσουν να πάρουν κοψοχρονιά όλη τη χώρα, να καταλάβουν ότι θα χάσουν τα λεφτά τους".
Τώρα τους λέει ότι θα κερδίσουν λεφτά ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: