Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

ΈΜΠΛΕΞΑΝ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

Ένα απίστευτο σκηνικό, που κάθε άλλο παρά κάνει τους πολίτες σοφότερους, έχουν πάλι καταφέρει να δημιουργήσουν με αφορμή το Σκοπιανό, η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία.
Η σύγκρουση δε, συνεχίζεται και φουντώνει, χωρίς ακόμη η κυβέρνηση να έχει ενημερώσει επισήμως τα άλλα κόμματα για τις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τα Σκόπια.
Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα μεγάλο εθνικό θέμα που απαιτεί υπεύθυνη και όχι επικοινωνιακή ή ψηφοθηρική διαχείριση.
Και όμως. Η κυβέρνηση εμφανίζεται σε αυτή την φάση να έχει δύο γραμμές- κάποιοι λένε ότι η “προειδοποίηση” από τον Π. Καμμένο για το όνομα, ίσως βολεύει την κυβερνητική πλειοψηφία στην λογική συγκράτησης ψηφοφόρων από την δεξαμενή που θέλουν να ψαρέψουν και οι ΑΝΕΛ και η Νέα Δημοκρατία.
Η Νέα Δημοκρατία από την άλλη,
– που διεκδικεί μάλιστα αυτοδυναμία και να κυβερνήσει- αποφεύγει να πάρει καθαρή θέση και να αναλάβει τις ευθύνες της. Μάλιστα ο ίδιος ο αρχηγός της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οχυρώθηκε πίσω από την “γραμμή” ότι, αν δεν συμφωνήσουν οι δυο κυβερνητικοί εταίροι, ας ξεχάσουν την σύγκλιση Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και τα σχετικά!
Μόνο που έτσι η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να “χαρίσει” στον Π. Καμμένο ρυθμιστικό ρόλο και δη για ένα σοβαρό εθνικό θέμα! Και μάλλον δεν το επιθυμεί. Όπως δεν πρέπει να αρέσει στη ΝΔ το ερώτημα, που σκοπίμως της απευθύνει το Μέγαρο Μαξίμου: αν είναι με την θέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ή του Αντώνη Σαμαρά...
Και εν τω μεταξύ, ο Ζόραν Ζάεφ βλέπει λύση για το όνομα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018. Και κατεβαίνει για Πρωτοχρονιά οικογενειακώς στην Θεσσαλονίκη.

Γράφει η Φώφη Γιωτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: