Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΓΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟ - ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ

«Οι προοπτικές είναι ευοίωνες για τον τουρισμό 4 εποχών και στη Στερεά Ελλάδα, αρκεί βέβαια να γίνουν πράξη όσα σχεδιάζονται επί χάρτου...», δηλώνει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Περλεπές στο LamiaReport.
Ενδιαφέροντα ήταν συμπεράσματα για τον τουρισμό στη χώρα μας και ειδικότερα στην περιοχή μας, από το 2ο Επιχειρηματικό Φόρουμ, με θέμα «Τουρισμός: Στρατηγικός κλάδος ανάπτυξης» το οποίο διοργανώθηκε πρόσφατα από το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο, και το οποίο εστίασε στην πορεία των επενδύσεων στον ιαματικό και θερμαλιστικό τουρισμό. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στον τουρισμό 4 εποχών, παρουσιάζοντας μεθόδους και τρόπους οργάνωσης των τουριστικά αναπτυγμένων περιοχών στη Γαλλία,
καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Εκπρόσωποι γαλλικών εταιρειών, όπως των MND GroupARTELIA GroupLE SPA FRANÇAIS, παρουσίασαν βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στη Γαλλία, πρακτικές που αφορούν τις συγκεκριμένες μορφές τουρισμού. Αναλύθηκαν θέματα που αφορούν στην εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών, στις απαιτούμενες προϋποθέσεις, καθώς και στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής αυτών.
Δυο από τα τέσσερα πάνελ του 2ου Επιχειρηματικού Φόρουμ συντόνισε ο Γενικός Δ/ντης της "Ναυτεμπορικής" και Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Γιάννης Περλεπές, ο οποίος δήλωσε στο LamiaReport:
«Η εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας από το ΤΑΙΠΕΔ εντός του 2018, για τις ιαματικές πηγές Θερμοπυλών, Καμένων Βούρλων και στη συνέχεια των Λουτρών Υπάτης είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Υπάρχει επίσης έντονο ενδιαφέρον από τους Γάλλους για το χιονοδρομικό του Παρνασσού. Γενικά θα έλεγα ότι είναι ιδιαίτερα ευοίωνες για τη πατρίδα μας οι προοπτικές για τον τουρισμό 4 εποχών, μέσω του θερμαλισμού, του ιαματικού και του τουρισμού βουνού. Φυσικά και η Περιφέρεια Στερεάς, που είναι ευλογημένος τόπος με δυο Χιονοδρομικά Κέντρα και πολλές Ιαματικές Πηγές, μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη από αυτές τις επενδύσεις, αρκεί βέβαια να γίνουν πράξη όσα ακούγονται και σχεδιάζονται επί χάρτου...»
Τις εργασίες του 2ου Επιχειρηματικού Φόρουμ άνοιξε ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Christophe Chantepy και ο Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Επιμελητήριου κ. Cyrille Dupont.
Η δομή του Φόρουμ περιλάμβανε ομιλίες και στρογγυλές τράπεζες, στις οποίες αναπτύχθηκαν τέσσερις ενότητες θεμάτων, με τη συμμετοχή της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κου Στέργιου Πιτσιόρλα.
Τονίζοντας τις επενδυτικές ευκαιρίες της Ελλάδας, η Ελληνίδα Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά κάλεσε τις γαλλικές επιχειρήσεις να έρθουν να επενδύσουν στον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα, κι ανέφερε μεταξύ άλλων ότι από το 2016, έχουν κατατεθεί περισσότερες από 300 προτάσεις για επενδύσεις σε 4άστερα και 5άστερα ξενοδοχεία και για αδειοδοτήσεις σε ειδικές τουριστικές υποδομές.
Ο Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Στ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκε στους επικείμενους διαγωνισμούς ιαματικών λουτρών που ετοιμάζει το ΤΑΙΠΕΔ, στην τεράστια επάρκεια φυσικού πόρου των ιαματικών πηγών στην Ελλάδα καθώς και στην έλλειψη κουλτούρας και γνώσης για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών.
lamiareport

Δεν υπάρχουν σχόλια: