Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

FREE_AHED_TAMIMI

Ισραηλινοί στρατιώτες, πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 14χρονο Μοχάμεντ Ταμίμι. Πριν λίγες μέρες, κατά την διάρκεια διαδήλωσης (μία από τις πολλές...) ενάντια στην... απόφαση του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους, η Άχεντ Ταμίμι, ξαδέρφη του 14χρονου, καταγράφεται από τηλεοπτικές κάμερες να χαστουκίζει Ισραηλινό στρατιώτη (σαν απάντηση στον τραυματισμό του μικρού).

Άχεντ συλλαμβάνεται και κρατείται από τον ισραηλινό στρατό κατοχής.

Στις 20 Δεκεμβρίου, στρατιωτικό δικαστήριο, παρέτεινε την κράτησή της μέχρι 25 Δεκεμβρίου. Αν ακολουθηθεί η γνωστή τακτική της κατοχικής "διοικητικής κράτησης", η Άχεντ ίσως να παραμείνει για χρόνια στις ισραηλινές φυλακές, χωρίς καν να της απαγγελθεί κατηγορία - κάτι που σημαίνει ότι, όπως και εκατοντάδες άλλοι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, δεν θα έχει κανένα από τα δικαιώματα που έχουν οι "κανονικοί" κρατούμενοι (δεν θα έχει δικαίωμα επικοινωνίας με την οικογένειά της, με δικηγόρους, με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κλπ).

Όταν η μητέρα της Άχεντ, η Ναριμάν Ταμίμι, πήγε να δει την κόρη της στη φυλακή, συνελήφθη και αυτή - η Ναριμάν Ταμίμι είναι ακτιβίστρια, με "πλούσιο" ιστορικό συλλήψεων από τους κατακτητές.

Προσωρινά, κρατήθηκε και ο πατέρας της Άχεντ, επίσης αγωνιστής ενάντια στην ισραηλινή κατοχή.

Τελευταία στον κατάλογο των συλλήψεων, η ξαδέρφη της Άχεντ - προφανώς γιατί είναι ξαδέρφη...

#free_Ahed_Tamimi

Δεν υπάρχουν σχόλια: