Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΡΑΠΙΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009! «ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ» ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΑΣ

Επιστολή- «κόλαφος» σε συνωμοσιολόγους και όσους προσπάθησαν να ξαναγράψουν την ιστορία αποτελεί αυτή της Αμερικανικής Στατιστικής Ένωσης, της μεγαλύτερης και αρχαιότερης στον κόσμο, προς τους κ.κ. Γεωργαντά και Λογοθέτη σχετικά με τις κατηγορίες περί φουσκώματος του ελλείμματος του 2009.
Η επιστολή- απάντηση προς την κα Γεωργαντά (που σημειωτέον ήταν υποψήφια και με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου) και τον κ. Λογοθέτη, που δημοσίευσε  στα social media ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αποτελεί επί της ουσίας ακόμα μια ηχηρή απάντηση σε όσους προσπάθησαν να αλλάξουν τα πραγματικά γεγονότα, με τελευταίο παράδειγμα τον… υπουργό της χαρτοπετσέτας (λόγω του ότι είχε γράψει τα μέτρα που θα έπαιρνε η κυβέρνηση Καραμανλή σε μια λαδωμένη χαρτοπετσέτα, παρουσιάζοντάς τα στην Κριστίν Λαγκάρντ), τον,
 Γιάννη Παπαθανασίου με το βιβλίο του «8 μήνες».
Eξάλλου, πριν λίγες μέρες ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε αποδομήσει σημείο προς σημείο με επιχειρήματα το βιβλίο του προκατόχου του στο υπουργείο Οικονομικών.
Tώρα, η Αμερικανική Στατιστική Ένωση επί της ουσίας λέει ότι όχι μόνο δεν διογκώθηκαν το δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα άλλα ότι τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ακριβώς το αντίθετο.
«Μια καταδικαστική απάντηση από την Αμερικανική Στατιστική Ένωση για τους γελοίους ισχυρισμούς ότι το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 ήταν κάπως "φουσκωμένο" - η βάση για το κυνήγι μαγισσών εναντίον του Ανδρέα Γεωργίου. Αντίθετα, "τα αποδεικτικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ακριβώς το αντίθετο"», έγραψε στα αγγλικά στον λογαριασμό του στα social media ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου, δημοσιεύοντας την επιστολή- απάντηση της Στατιστικής Ένωσης σε Γεωργαντά και Λογοθέτη.
A damning response by the American Statistical Association to the ridiculous assertions that the 2009 Greek fiscal deficit was somehow "inflated" - the basis for the witch-hunt against Andreas Georgiou. Instead, "the evidence confirms exactly the opposite".
Σημειώνεται, εξάλλου, πως κάτω από το tweet του κ. Παπακωνσταντίνου σχολίασε και το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά, συμφωνώντας με τον πρώην υπουργό και γράφοντας: "Και όμως ακόμα ο Ανδρέας (Γεωργίου) διώκεται στα ελληνικά δικαστήρια. Άντε σκέψου..."
Αναλυτικά η επιστολή με ημερομηνία 3 Δεκεμβρίου 2017:
«Κυρία Γεωργαντά και κύριε Λογοθέτη,
Η επιστολή σας της 27ης Οκτωβρίου 2017 έχει επανεξεταστεί προσεκτικά από πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένα τα μέλη του ΔΣ της Αμερικανικής Στατιστικής Ένωσης. Καμία απόδειξη που παρουσιάσατε ή που μπορούσαμε να βρούμε, επιβεβαιώνει τη βασική σας προϋπόθεση ότι «το ελληνικό δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα έχουν αδικαιολόγητα διογκωθεί, ότι έχουν στην πραγματικότητα δημιουργηθεί, αντί να περιγράφουν την πραγματικότητα του 2009».
Αντιθέτως τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ακριβώς το αντίθετο. Αυτή και πολλές άλλες ανησυχητικές σας δηλώσεις στην επιστολή σας εγείρουν αξιοσημείωτα ερωτήματα για την ηθική και την ακεραιότητα των ισχυρισμών σας».

Σημειώνεται, πως το εν λόγω mail το έχουν αναδημοσιεύσει στα social media o δημοσιογράφος Peter Spiegel των FT, o McKee του Bloomberg και ο William Lelieveldt της ΕΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: