Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Στα χέρια των δήμων έχει σκοπό να αναθέσει η ολλανδική κυβέρνηση την παραγωγή κάνναβης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δράση των παράνομων συμμοριών που προμηθεύουν ως επί το πλείστον τα coffee shops της χώρας της τουλίπας.
Τα ολλανδικά coffee shops επιτρέπεται να πωλούν μικρές ποσότητες της ναρκωτικής ουσίας σε άτομα άνω των 18 ετών, αλλά η παραγωγή κάνναβης εξακολουθεί να είναι παράνομη στη χώρα.
Από αυτή την κατάσταση επωφελούνται κυρίως οι εγκληματικές ομάδες που δραστηριοποιούνται όχι μόνο στην καλλιέργεια κάνναβης αλλά και στην παραγωγή πολύ πιο σκληρών ναρκωτικών, αναφέρει το protothema.gr
Μόνο το 2015, η ολλανδική αστυνομία κατάσχεσε 5.856 παράνομες φυτείες μαριχουάνας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κράτους.
Το παραπάνω νομικό κενό που επιτρέπει σε παράνομες συμμορίες να κερδοσκοπούν,
έχει σκοπό να καλύψει η νέα ολλανδική κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε, η οποία έχει ήδη εγκρίνει τη δοκιμαστική παραγωγή κάνναβης σε 6-10 δήμους της χώρας μέσα στο 2018.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά, η μαζική παραγωγή κάνναβης σε καθέναν από τους συμμετέχοντες δήμους θα γίνεται πλέον νόμιμα, από εταιρείες που θα επιλέγουν τα ίδια τα δημοτικά συμβούλια.
Στη συνέχεια τα προϊόντα κάνναβης θα διατίθενται είτε στα υπάρχοντα coffee shop, είτε κατευθείαν στους χρήστες μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων, ανάλογα με το μοντέλο διανομής που θα επιλέξει κάθε δήμος.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μπρέντα, μίας από τις 22 πόλεις που έχουν ζητήσει να συμμετάσχουν στο δοκιμαστικό πρόγραμμα, τουλάχιστον 30 εταιρείες έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον για να ασχοληθούν με την μαζική παραγωγή κάνναβης.
Όπως εξηγεί ο ίδιος πρόκειται για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της γεωργίας και της παραγωγής τροφίμων και διαθέτουν την τεχνογνωσία για να μπουν στη νέα αγορά, παράγοντας 14 διαφορετικούς τύπους κάνναβη

Δεν υπάρχουν σχόλια: