Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΙΕΣ ΟΤΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΕΡΝΕΙ... ΚΑΛΠΕΣ

«Περάστε, κόσμε!»: Παροχές, επιδόματα, υποσχέσεις από την κυβέρνηση πριν καλά-καλά μπει το 2018
Ακάθεκτη συνεχίζει η κυβέρνηση την παροχολογία, η οποία ενισχύει - παρά τις διαψεύσεις - την υποψία ότι το 2018 θα είναι εκλογική χρονιά, σε συνδυασμό με τις γενικότερες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις (Σκοπιανό, αξιολόγηση, ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης, μέτρα για τη διετία 2019-2020 κτλ.).
Έτσι, την ώρα που ανακοινώθηκε ότι το φετινό επίδομα θέρμανσης θα περικοπεί στο μισό, η κυβέρνηση αιφνιδιαστικά μοίραζε «φουσκωμένο» επίδομα στους κατοίκους εννέα ορεινών νομών από την περσινή διανομή (σ.σ.: της χειμερινής περιόδου 2016-2017). Παράλληλα, με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί εντός της ημέρας αναπροσαρμόζει τα κριτήρια για το Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, ενώ υπόσχεται σειρά προσλήψεων σε δήμους και άλλους φορείς. Ακόμη και οργανισμοί του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως ο ΕΟΦ,
ενέκριναν μπόνους για τους εργαζομένους τους και συγκεκριμένα ύψους 700.000 ευρώ (μικτά).
Έως αύριο εξάλλου θα μοιραστεί το ειδικό επίδομα στους κατοίκους των νησιών όπου από την Πρωτοχρονιά θα αυξηθεί ο ΦΠΑ, ενώ εκκρεμεί η διανομή του κοινωνικού μερίσματος σε όσους υπέβαλαν συμπληρωματικές αιτήσεις τις τελευατίες ημέρες.
Ακολουθώντας δε τη ρητορική Τσίπρα για τη μεταμνημονιακή εποχή - όπως ονομάζει ο πρωθυπουργός την εποχή μετά τον Αύγουστο του 2018 και το τέλος του τρέχοντος προγράμματος - η υπουργός Εργασίας υποσχέθηκε αύξηση του κατώτατου μισθού. Τις προηγούμενες ημέρες, η Έφη Αχτσιόγλου είχε ανακοινώσει εξίσου ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους εργοδότες προχωρούν σε προσλήψεις σε περίπτωση που εντοπιστούν να απασχολούν αδήλωτους εργαζόμενους.
Επίσης, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στο ίδιο μήκος κύματος, δηλώνουν ότι το τέλος του προγράμματος και η «καθαρή» έξοδος που οραματίζεται η κυβέρνηση φέρνει μειώσεις φόρων, αυξήσεις μισθών και αναπροσαρμογές συντάξεων - μολονότι από το 2019 έχει ήδη συμφωνηθεί η περαιτέρω περικοπή τους και η μείωση του αφορολόγητου.
Όλα αυτά, ενώ η αντιπολίτευση εξακολουθεί να «πυροβολεί» την κυβέρνηση και να υποστηρίζει ότι οι παροχές και οι εξαγγελίες αυτές προέρχονται από την υπερφορολόγηση που η ίδια επέβαλε, βλέποντας στο βάθος... κάλπες. Το Μαξίμου, ωστόσο, αρνείται και τους δύο ισχυρισμούς. Αλλά ακόμη και βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον υποψιασμένοι ότι ίσως ο Αλέξης Τσίπρας να κρύβει εκπλήξεις τους επόμενους μήνες και να θέλει κατ' αυτόν τον τρόπο να εκτονώσει τη λαϊκή οργή που μεγαλώνει το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα μετά τους πλειστηριασμούς και τον κίνδυνο να χαθούν λαϊκές κατοικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: