Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

ΆΣΚΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ – ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ;

Με την συμμετοχή για πρώτη φορά, στελεχών από όλα τα υπουργεία, πραγματοποιήθηκε απο την ΕΛ.ΑΣ η άσκηση ετοιμότητας κατά της Τζιχαντιστικής απειλής με την κωδική ονομασία «Τυφώνας 3» που προέβλεπε σενάρια επιθέσεων από ακραίους ισλαμιστές σε σταθμούς μετρό και κεντρικές πλατείες της Αθήνας, με όπλα ή με οχήματα.
Στα σενάρια επί χάρτου, για πρώτη φορά εκτός των αρμόδιων τομεαρχών της ΕΛ.ΑΣ, συμμετείχαν και στελέχη απο όλα τα υπουργεία, ακόμη και απο το υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να οριστούν οι αρμοδιότητες αντίδρασης και διαχείρισης σε περίπτωση επίθεση τζιχαντιστών.
Η νέα άσκηση είχε ορίζοντα τον καλοκαίρι του 2018 σε μια Αθήνα, πάντα στο πλαίσιο του σεναρίου, που η πρωτεύουσα θα είχε να αντιμετωπίσει εκτός απο μια τρομοκρατική επίθεση και ακραία καιρικά φαινόμενα.
Διοργανωτής της διήμερης άσκησης «Τυφώνας 3» ήταν το κέντρο μελετών ασφάλειας,
του υπουργείου δημόσιας τάξης. Παρόμοιες ασκήσεις με προσομοιώσεις μαζικών ένοπλων επιθέσεων και επιθέσεων με αυτοκίνητα κατά του πλήθους, είχαν πραγματοποιηθεί και στο πρόσφατο παρελθόν με την συμμετοχή αστυνομικών των ΤΕΕΜ και των ΕΚΑΜ. Η άσκηση αποδεικνύει πως οι Ελληνικές αρχές παρά την τη φαινομενική ηρεμία, βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: